Toon alles (1)

Paspoort: Fonds Gehandicaptensport, als één team achter de sporters met een handicap!

10 augustus 2017, 00:00
Paspoort: Fonds Gehandicaptensport, als één team achter de sporters met een handicap!
Paspoort: Fonds Gehandicaptensport, als één team achter de sporters met een handicap!
Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport.
 
Dit willen wij als organisatie concreet bereiken:
De sportinfrastructuur voor sporters met een handicap gelijkwaardig te laten aan regulier aanbod: meetbaar, efficiënt en effectief. De ambitie is dit in 2030 gerealiseerd te hebben.
 
Op deze manier kunnen major donors onze organisatie concreet steunen:
Met een Sportfonds op Naam kunt u persoonlijk sporters met een handicap steunen. U bepaalt zelf de naam van het sportfonds én in overleg met Fonds Gehandicaptensport bepaalt u waar uw geld naar toe gaat. Zo kunt u uw geld besteden aan bijvoorbeeld een tak van sport die u na aan het hart ligt of een (deel van een) project van ons fonds. Het is uiteraard ook mogelijk het werk van Fonds Gehandicaptensport te steunen door middel van uw testament. Omdat Fonds Gehandicaptensport geen erfbelasting verschuldigd is, weet u zeker dat uw nalatenschap volledig aan de doelstelling van Fonds Gehandicaptensport wordt besteed.
 
Belangrijkste resultaten over het afgelopen jaar:
Fonds Gehandicaptensport heeft met zijn subsidieverstrekking tot doel sportmogelijkheden voor mensen met een handicap kwantitatief en kwalitatief te verbeteren. In de periode 2014-2016 ontvingen honderden verenigingen en/of stichtingen een lokale bijdrage vanuit de bureausubsidies en hebben duizenden sporters met een handicap hiervan kunnen profiteren.
 
Concrete plannen/projecten:
Met het programma Uniek Sporten – het speerpunt voor de komende beleidsperiode t/m 2021 - creëren wij een platform, dat sporters met een handicap stimuleert te gaan sporten, faciliteert en inspeelt op de behoefte; verenigingen activeert en faciliteert; sportmaatjes verbindt; vrijwilligers in kaart brengt; etc.

Major donors kunnen bij ons contact opnemen met: Nike Boor, directeur: nike@fondsgehandicaptensport.nl of 06 53694246.

DDB Profiel

Opgericht
1975
Doelstelling
De sportinfrastructuur voor sporters met een handicap gelijkwaardig laten zijn aan regulier aanbod; meetbaar, efficiënt en effectief. De ambitie is dit in 2030 gerealiseerd te hebben. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt de sportorganisaties zonder winstoogmerk, zodat iedereen met een dicht bij huis handicap structureel kan sporten.
Actief in
Nederland
Leden en Donateurs
20.000
Vrijwilligers
9.500 (incl. 9.000 collectanten)
Medewerkers
18
Adres
Bankrashof 3 1183 NP Amstelveen
Mogelijkheid Fonds Op Naam
Ja
Keurmerk
CBF/ANBI
Beneficiënt loterij
VriendenLoterij
Voorzitter
H.J. Markerink
Directeur
N. Boor
Telefoonnummer
030-6597320
ANBI-beschikking
Ja
Statutaire naam
Fonds Gehandicaptensport
KvK
41149296
Bank / IBAN
NL17ABNA0519530896

 
gerelateerde items