Pakkans

16 januari 2014, 04:00
Het medium Schuyt. Opnieuw.
Het medium Schuyt. Opnieuw.
Een mooie filantropische eindejaarsperiode was het, met veel nieuws dat tussen kerstkrans en oliebol viel. Zo naaide Theo Schuyt er tussenuit om ruimte te maken voor kroonprins René Bekkers op de VU. Theo gaat bij Astro TV aan de slag als zweefkees die mensen in contact brengt met de Gouden Eeuw van de Filantropie. Het medium Schuyt kent een begintarief van 2 euro en daarna 1,50 per minuut.
En dan was er weer gesnotter over de IBAN (The Matrix), waardoor Giro555 verandert in een niet reproduceerbare diarree van priemgetallen. Krokodillentranen voor de bühne natuurlijk, omdat we intussen weten dat mensen sowieso drastisch minder geven aan 555. 61% doneerde keihard nulkommaniks voor de Filipijnen uit angst dat het geld in de verkeerde zakken zou waaien.
En dan was er de jaarlijkse folklore van de Charities Aids Foundation dat haar eindejaarsconference giet in de vorm van een ranglijst met vrijgevigste landen. Hoog scoren altijd de landen die geen cent te makken hebben of bestuurd worden door een operrettedictator. Dit jaar is Myanmar koploper, gevolgd door Noord-Korea en de Kaaimaneilanden.  Need I say more.
Tot slot de Belastingdienst die ons bang probeert te maken met razzia’s bij de ANBI’s. De fiscus doet het voorkomen of zij elk moment met 50 bivakmutsen en gevechtshelikopters bij uw dorpsfanfare kunnen binnenvallen, maar in werkelijkheid gaat het om twee deeltijdbanen in een burn out-terugkomproject van de fiscus.
Dus lieve mensen: of je nou een vereniging bent of een slechtlopende winkel in brommeronderdelen, vraag zo’n ANBI met gerust hart aan. De pakkans is gelijk aan de kans dat Theo Schuyt u voor minder dan tien euro in contact brengt met de Gouden Eeuw van de Filantropie.
gerelateerde items