Opleidingen IF-Academy internationaal erkend

26 januari 2012

AMSTERDAM (26 januari) - Het opleidingsinstituut in de fondsenwerving, de IF-Academy, is internationaal erkend door de European Fundraising Association, het Europese instituut op het gebied van fondsenwerving. Het betreft de Europese certificering van de opleiding tot Fondsenwerver B (op gevorderd niveau) en de daaraan voorafgaande opleiding Fondsenwerving A.


Directeur Peter Helmer:  "Wij zijn erg blij met de internationale erkenning van onze opleidingen. Het zijn daarmee in Nederland de enige officiële opleidingen tot fondsenwerver, volgens de door de branche opgestelde criteria. Na de eerdere CRKBO-erkenning als officiële opleiding, volgens de criteria van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, is de IF-Academy nu ook internationaal erkend. Dit is een enorme opsteker voor onze studenten, wier opleiding en diploma nu ook een internationaal gegarandeerde waarde heeft gekregen."


Toename aantal cursisten

"Sinds de formele afsplitsing van het ISF (nu IF) maakt de IF-Academy een gestage groei door. Als je iets wilt in de fondsenwerving, kun je daarvoor onze degelijke opleidingen volgen op A- en B-niveau. De laatste jaren zien we een toename van het aantal cursisten in beide opleidingen. Niet alleen de verbetering van de kennis van de fondsenwervers, maar ook de zekerheid voor de werkgevers in de branche, is gediend met een gedegen opleiding en erkende diploma's."


Beperkt plaats

Ondanks de toeloop van cursisten is er nog beperkt plaats bij de in maart 2012 startende de A-opleiding en de in mei beginnende B-opleiding. Naast deze opleidingen kan men bij de IF-Academy ook terecht voor diverse workshops en masterclasses, zoals de module Merkenbouw (C-niveau), die in maart van start gaat, voor de gevorderde fondsenwerver, leden van besturen en managementteams. Klik hier voor meer informatie.