Edwin Venema

Thema sportieve opening parlementaire jaar: onderwijs kwetsbare groepen

16 juni 2017, 07:51
Politici en burgerorganisaties samen aan de bal op het Plein op 6 september
Politici en burgerorganisaties samen aan de bal op het Plein op 6 september
Op 6 september vindt dit jaar de inmiddels traditionele opening van het politieke jaar plaats door middel van sportieve activiteiten op het Plein in Den Haag. Organisator stichting Sovic wil er dit jaar aandacht mee vragen voor het thema ‘Onderwijs aan kwetsbare groepen: elk kind heeft recht op onderwijs.’ Deelnemers zijn politici, gemeenteambtenaren, topsporters, buurtbewoners, ‘nieuwe’ Nederlanders, vertegenwoordigers uit het  onderwijs, de zorg, de media, het bedrijfsleven en de filantropie.
 
SOVIC ontwikkelt innovatieve concepten en projecten voor het aanpakken en oplossen van sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Het jaarlijkse event op het Plein in Den Haag is een vrolijke, jaarlijkse traditie geworden door de organisatie van sportwedstrijden, een maatschappelijk debat over een actueel nationaal thema, de verkiezing van de sportiefste parlementariër en een afsluitende gezamenlijke maaltijd. De happening wordt door tal van partners wordt ondersteund. Sovics onvermoeibare boegbeeld Louk Burgers kan rekenen op de support van Perscentrum Nieuwspoort, het ministerie van OCW, ID College en ROC Leiden, Stichting Het Vergeten Kind, Urban Act College, Esther Vergeer Foundation, Vriendenloterij en Maatschappelijke Alliantie.
 
Burgers gebruikt het event telkens om aandacht te vragen voor een sociaal-maatschappelijk vraagstuk en een brug te slaan tussen politiek en private sectoren in de samenleving: ‘Wij vinden dat iedereen moet kunnen deelnemen aan de samenleving. Kansen en mogelijkheden moet krijgen. Zodat een krachtige samenleving ontstaat. Zonder achterblijvers, zonder sociaal kwetsbaren, met perspectief voor iedereen. Alleen dan zijn er kansen voor verbinding tussen mensen, organisaties, culturen.’
 
Aanmelden: klik hier
Meer over Sovic: klik hier
Nieuw:
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
gerelateerde items