Ontmoet filantropieprof Paul Smeets bij Civil Power 2020

5 mei 2020, 13:00
Paul Smeets: jongste hoogleraar van Maastricht University komt op Civil Power vertellen over zijn onderzoek.
Paul Smeets: jongste hoogleraar van Maastricht University komt op Civil Power vertellen over zijn onderzoek.
Paul Smeets is de jongste hoogleraar aan de Universiteit Maastricht en bekleedt sinds kort de leerstoel Filantropie en Sustainable Finance van het Elisabeth Strouven Fonds. Deze leerstoel richt zich onder meer op de ontwikkeling van een bredere leeromgeving voor filantropische innovaties en samenwerkingen. Paul Smeets bestudeert in 2020 t/m 2025 met zijn team en studenten van de Universiteit Maastricht onder andere het gedrag, de effectiviteit en maatschappelijke meerwaarde van het Elisabeth Strouven Fonds en andere vermogensfondsen in Nederland. Tijdens Civil Power vertelt hij over zijn onderzoek en zijn ervaringen.
 
Het onderzoeksterrein van Paul Smeets is tot nu toe altijd filantropie geweest. Zo doet hij ook onderzoek naar de motieven van burgers om aan vermogenswervende fondsen te schenken. Hij probeert hierbij manieren te vinden om het welzijn van burgers in de regio te verbeteren door de impact per gedoneerde euro te verhogen. 
 
Bekijk hieronder enkele video’s van Paul Smeets:
 

 

Hou mij op de hoogte van Civil Power

Vul onderstaand formulier in als u interesse heeft in het bijwonen van Civil Power. We zullen u dan te zijner tijd een uitnodiging toezenden. Met het invullen van dit formulier is uw deelname dus nog niet bevestigd, maar maakt u alleen uw interesse kenbaar.
Voornaam
Achternaam
Organisatie
E-mailadres
gerelateerde items