Toon alles (2)

Online Contentmedewerker bij Aidsfonds - Soa Aids Nederland

22 februari 2018, 16:00
Online Contentmedewerker bij Aidsfonds - Soa Aids Nederland
Online Contentmedewerker bij Aidsfonds - Soa Aids Nederland
Functie: Online Contentmedewerker
Organisatie: Aidsfonds
Aantal uren: 24 - 32 uur
Locatie: Amsterdam
Vervaldatum: 09 maart

Werk mee aan een wereld zonder aids én help soa’s bestrijden. Met een baan bij Aidsfonds - Soa Aids Nederland komen je talenten en je betrokkenheid samen.  Op ons kantoor in Amsterdam werken ruim 150 zeer gedreven mensen. Soa Aids Nederland wil het algemene publiek en professionals helpen om soa’s en hiv vaker succesvol te voorkomen, sneller op te sporen en beter te behandelen. We zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van slimme preventie- en zorgoplossingen voor doelgroepen die een verhoogd risico lopen. Daarnaast helpen we zorg-, onderwijs- en beleidsprofessionals om optimaal resultaat te bereiken met hun inspanningen. Hoe beter een advies aansluit bij iemands persoonlijke of professionele dilemma’s, hoe groter de kans op succes. 

Daarom werken we bij de ontwikkeling van nieuwe oplossingen nauw samen met de toekomstige gebruikers. Ons aanbod loopt uiteen van laagdrempelige (online) publieksinformatie tot innovatieve digitale tools, maatwerk preventiecampagnes voor moeilijk bereikbare doelgroepen, praktijktrainingen voor professionals, bewezen effectieve lespakketten voor het voortgezet onderwijs en doeltreffend beleidsadvies. We zijn koploper op online gebied. Zo heeft soaaids.nl ruim 2 miljoen bezoekers per jaar, samen met Sense.nl en Mantotman.nl  zelfs 4,5 miljoen. Onze online  kanalen winnen prijzen tijdens de uitreiking van onder andere de Dutch Interactive Award, Beste Social Award, The Lovie Awards en een nominatie voor de Coolest Dutch brand.

Ter versterking van ons online team zijn we op zoek naar een echte teamplayer, een ervaren contentmedewerker die teksten en multimediale content produceert voor zowel het algemeen publiek als professionals (2 miljoen bezoeken per jaar). Je komt te werken bij het online team (jij en 4 collega’s) binnen het Programma Communicatieadvies (circa 12 collega’s). Naast het vraaggestuurde werk vanuit de organisatie, werk je aan de ontwikkeling en het beheer van soaaids.nl en beheer je de social media kanalen. De inhoud haal je ook uit onze specifieke kanalen zoals sense.info en mantotman.nl, interviews of complexe inhoudelijke teksten die je vertaalt naar uiteenlopende content: voor nieuwsbrieven, webpages, online dossiers, social media, video’s en infographics.  Zo ben je dagelijks bezig met het creëren van een ideale mix aan content om onze specifieke doelgroepen te bereiken. Ben je tekstueel sterk? Krijg je energie van het produceren van sterke online en multimediale content? Ben jij de teamplayer die ons meeneemt in jouw social media aanpak? Binnen een gezondheidsorganisatie die digitaal voorop loopt? Dan is dit jouw kans!

Taken
 • wervende seo-proof content schrijven voor nieuwsbrieven, soaaids.nl, social media en events
 • multimedia content te (laten) creëren zoals video, infographics
 • zelfstandig de online en social media strategie toepassen: kansen signaleren en te benutten om het bereik van onze kanalen te vergroten
 • in doelgroepen denken en klantwensen dagelijks  vertalen in de content die je maakt
 • planmatig en proactief werken: enthousiasmerend, nauwkeurig, vasthoudend 

Functie-eisen en profiel
 • je bent een creatieve online schrijver met een scherpe pen die de nieuwe media begrijpt en weet hoe je alle verschillende doelgroepen aanspreekt
 • je schakelt en werkt snel, bent stressbestendig en je hebt een flexibele werkhouding
 • een relevant hbo/wo-diploma  (Marketing/Communicatie/ Journalistiek)
 • minimaal drie jaar aantoonbare ervaring in een functie als bijvoorbeeld webredacteur of contentmedewerker
 • aantoonbare ervaring met SEO en ervaring of affiniteit met Photoshop en video editing is een pré

Ons aanbod
 • Je salaris ligt tussen de € 2.517,- en € 4.069,- bruto per maand (bij 36 uur).
 • De aanstelling is voor een jaar met uitzicht op een verlenging na een positieve beoordeling.
 • Werken bij Aidsfonds - Soa Aids Nederland betekent samen met andere professionals je talenten inzetten voor een mooi doel. Wij zijn een laagdrempelige organisatie met een open en gezellige sfeer, waar de verschillende afdelingen erg betrokken zijn bij elkaars projecten.
 • Aidsfonds - Soa Aids Nederland streeft naar een divers personeelsbestand met een evenwichtige vertegenwoordiging van mannen en vrouwen, leeftijden, seksuele oriëntatie en migratie achtergrond. Mensen die leven met hiv worden aangemoedigd te solliciteren.

Informeren en solliciteren
Meer informatie? Bel (+31 20 8511 780) of mail (svanpol@soaaids.nl) met hoofd Communicatie Sjuul van Pol; ‘het mailadres alleen voor informatievragen gebruiken’. Wil je solliciteren, gebruik deze link of kijk op www.soaaids.nl. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en herken jij jezelf in bovengeschetst profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Laat ons voor vrijdag 9 maart 2018  weten waarom jij de Online Contentmedewerker Soa Aids Nederland bent die we zoeken. De eerste ronde sollicitatiegesprekken is in week 11 en/of 12.
 
gerelateerde items