Onlijn ongein

5 december 2013, 04:00
Helaas is de kater minder virtueel.
Helaas is de kater minder virtueel.
Na stromend water, het watercloset & de collectebus met de gleuf aan de bovenkant heeft nu ook het internet het CBF bereikt. Bent u al uitgenodigd voor het online evenement van de toezichthouder?
Ik niet.
Maar evenzogoed wel een moedig besluit om niet die treurige live decemberbijeenkomst te organiseren, waar voorzitter meester De Wijkerslooth traditiegetrouw het gehele jaarverslag van kaft tot kaft voorleest ten overstaan van een comateuze gemeente keurmerkhouders.
Nee, dit jaar is de bijeenkomst virtueel. Een trouvaille!  Ik verheug me nu al op de virtuele droomlocatie waar we gaan vergaderen. Daar hangen we straks virtueel met de benen naar buiten en zijn de flessen virtuele champagne niet aan te slepen. En het mooie is: geen enkele donateur die daar jeuk van krijgt! Welnee. Zuip maar raak en zak maar door juist.
En meteen vallen ook alle bezwaren tegen het CBF-Keur van Wereld Kanker Onderzoek Fonds weg. Precies zoals je verwacht bij een organisatie die alleen virtueel kanker bestrijdt. De ruim 90 procent kosten voor fondsenwerving van deze direct mailer kunnen nu fluitend naar maximaal 13 procent worden terugge-Excelt.
Sorry. Sorry. Sorry. Dat laatste meen ik natuurlijk niet. Van dat Excellen, bedoel ik. Ik liet me even gaan. Daar is natuurlijk helemaal niks virtueels aan. Da’s weer gewoon de dagelijkse realiteit.

P.S. In de laatste editie van Filanthropium Journaal op 19 december schenk ik u het uitgebreid ‘Filanthropisch Jaaroverzicht 2013’ volgens Schuringa. Jeukgarantie rond de kerst & een kater na Nieuwjaar: 100 procent!
gerelateerde items