Nyenrode start leergang Sociaal Ondernemen

15 maart 2016, 00:00
De leergang Sociaal Ondernemen wordt dit jaar voor het eerst aangeboden op Nyenrode
De leergang Sociaal Ondernemen wordt dit jaar voor het eerst aangeboden op Nyenrode
Het vinden van financiering kan lastig zijn voor sociaal ondernemers, omdat ze niet voldoen aan de verwachtingen van zakelijke investeerders. Daarom start Nyenrode Business Universiteit de leergang Sociaal Ondernemen waarin zakelijke vaardigheden worden onderwezen aan ondernemers die zich inzetten voor maatschappelijk rendement. 
 
►Expert News onder hoofdredactie van Peter Scholten, MBA
 
Direct toepasbaar op de eigen onderneming
De opleiding is gericht op mensen die al enkele jaren actief zijn als sociaal ondernemer en hun impact willen vergroten. Deelnemers kunnen zo de praktische opdrachten direct op hun eigen onderneming toepassen. De mix van praktijk en theorie wordt ook gereflecteerd door de docenten. Van de tien docenten bestaat ongeveer de helft uit theoretische zwaargewichten als prof. Wessel Ganzevoort, hoogleraar Organisatiedynamiek en Innovatie aan de Universiteit van Amsterdam. De andere helft van de docenten bestaat succesvolle sociale ondernemers die hun kennis en ervaring uit de praktijk delen.
 
Niveau onvoldoende
Eén van hen is Peter Scholten, hoofdredacteur Social Impact bij De Dikke Blauwe. Hij zegt over het doel van de opleiding: 'Investeerders in sociale ondernemingen geven aan dat het niveau van de sociaal ondernemers - zeker op het gebied van marketing en bedrijfsvoering - vaak onvoldoende is om tot financierbare plannen te komen en dus investeringen mogelijk te maken. Deze leergang wil hierin voorzien.'
Sociaal ondernemer Cathelijne Lania heeft de opleiding succesvol afgerond. In een testimonial zegt ze: 'De opleiding heeft me geholpen mijn bedrijf meer richting te geven. Het zorgde voor een kader waardoor ik mezelf als ondernemer verder kon ontwikkelen. En dwong me keuzes te maken en bepaalde zaken aan te pakken.’
 
De leergang Sociaal Ondernemen wordt dit jaar voor het eerst aangeboden op Nyenrode. De studie gaat op vrijdag 8 april 2016 van start en bestaat uit dertig dagdelen, verspreid over negen maanden. Hier zitten ook twee trainingsweekenden bij inbegrepen. De studielast bedraagt gemiddeld zes tot acht uur per week. Het programma bestaat uit vijf modules: Persoonlijk leiderschap, Zakelijke groei, Business basics, Coaching en intervisie, en Investor readiness check. Meer informatie is beschikbaar op de website van de Nyenrode Business Universiteit.
 
gerelateerde items