Toon alles (1)

Marc Wortmann DDB Expert Onderzoek

18 januari 2019, 16:00
Marc Wortmann: nieuwe Expert 'Onderzoek' voor Lenthe
Marc Wortmann: nieuwe Expert 'Onderzoek' voor Lenthe
Binnen het Expert-team van Lenthe richt Marc Wortmann zijn focus op het domein ‘onderzoek’. Het gaat hierbij om onderzoek in de filantropische sector in de meest brede zin: wat verschijnt er aan wetenschappelijk onderzoek naar en voor de sector in binnen- en buitenland? Maar Wortmann richt zich ook op marktonderzoek of onderzoek door brancheorganisaties of door Stichting Lenthe zelf geëntameerd.

Alzheimer-expert

Marc Wortmann maakte als schrijver/columnist eind 2017 zijn comeback bij De Dikke Blauwe voor het domein ‘internationale filantropie’. Wortmann schreef eerder al vele bijdragen voor de voorlopers van DDB (FM en Filanthropium) vanuit Londen, waar hij werkzaam was als directeur van de Alzheimer’s Disease International (ADI), een internationale koepel van negentig Alzheimer verenigingen en organisaties uit alle delen van de wereld. Voordat Wortman naar Londen vertrok was hij in de filantropiesector bekend als directeur van Stichting Alzheimer Nederland en als voorzitter van het NGF, de beroepsvereniging van fondsenwervers en voorloper van het huidige Nederland Filantropieland.
 

Consultant

Na zijn terugkeer uit Londen is Wortmann (getrouwd met de huidige ABP-voorzitter Corien Wortmann) vanuit zijn woonplaats Zeist alweer enige tijd actief met zijn eigen Marc Wortmann Consultancy. Hij adviseert organisaties op het gebied van strategy, advocacy en fondsenwerving. Zijn cliënten zijn organisaties die zich bezighouden met dementie, een vakgebied waar Wortmann enorm veel ervaring heeft opgedaan, maar daarnaast doet hij ook werk in fondsenwerving en strategie voor andere chronische ziekten en andere maatschappelijke onderwerpen die op zijn pad komen.

Onderzoek binnen zijn vakgebied, maar ook filantropiebreed heeft altijd Wortmanns interesse gehad. Nu Stichting Lenthe ook zelf meer onderzoek zal initiëren, zal Wortmann zich als Expert hieraan wijden. Het domein ‘internationale filantropie’ – Wortmanns vorige domein - zal deels worden overgenomen door Kris Putnam-Walkerly, de nieuwe, in de VS gestationeerde, DDB-Expert.
 
gerelateerde items