Naaien of genaaid worden

7 november 2013, 04:00
Als de waarheid nog zo snel Ron. L. Hubbard achterhaalt 'm wel.
Als de waarheid nog zo snel Ron. L. Hubbard achterhaalt 'm wel.
Graag bespreek ik met u twee berichten uit de filantropie die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Allereerst: het aantal deelnemers aan de komende Alpe d’HuZes. Dat is gehalveerd.
Het tweede: de Scientology-kerk blijkt volgens een gerechtelijke uitspraak toch als een ANBI te moeten worden aangemerkt.
Wat is het verband?
Dat niemand meer weet wie de echte schurken zijn.
Declareer je legaal twee ton om honderd miljoen euro op te halen om kankerpatiënten te helpen, dan gaat je hart eruit en wordt het laag op je rug gehangen zodat de bloedhonden er goed bij kunnen.
Verkanker je daarentegen decennia lang de complete levens van naïeve zielzoekers door ze niet alleen hun persoonlijkheid, maar ook vele miljoenen euro’s afhandig te maken, dan word je vrijgesteld van schenkingsbelasting door onze Belastingdienst.
Hoe kan het dat Coen van Veenendaal over vijf jaar als enige nog zes keer de Alpe oprijdt met de roestige Gazelle van zijn opa, terwijl de volgelingen van L. Ron Hubbard ongestraft kunnen doorgaan met het binnentikken van miljoenen op kosten van de Nederlandse belastingbetaler?
Ik zal het u zeggen.
Op bedrog en domheid staat een grotere prijs dan op waarachtige mensenliefde. To BE or to ANBI?  Voor mij staat het register vanaf nu voor: Anderen Naaien Blijft Interessant.
gerelateerde items