MVO Nederland krijgt 7,7 miljoen subsidie

MVO Nederland krijgt 7,7 miljoen subsidie
MVO Nederland krijgt 7,7 miljoen subsidie
12 februari 2013
Nieuws | | Politiek en overheid

Minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking zaken heeft aan MVO Nederland 7,7 miljoen euro subsidie toegekend. De subsidie is bedoeld om het Nederlandse MKB te helpen een brug te slaan naar ontwikkelingslanden met het IMVO-programma. MKB'ers uit zes economische sectoren krijgen de kans duurzaam te importeren, exporteren en te investeren in ontwikkelingslanden en opkomende markten.

MVO Nederland gaat samen met MKB-koplopers werken aan kansrijke initiatieven en ondersteunt die waar mogelijk. Directeur  Willem Lageweg: “Dit nieuwe programma wil het Nederlandse MKB vertrouwd maken met de snel groeiende kansen van zaken doen in en met ontwikkelingslanden. De principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen staan hierbij centraal, waardoor ook de bedrijven en de mensen in deze landen er beter van worden.”

Nieuwe marktkansen
Het IMVO-programma wil sociale en technische innovaties versnellen, nieuwe duurzame productiemethoden toetsen en samenwerkingen tussen leveranciers en ketenpartners versterken. Op die manier creëert het programma nieuwe marktkansen en draagt het bij aan de sociaal-economische vooruitgang in ontwikkelingslanden. Deelnemers worden bovendien begeleid met handelsmissies, advies over verantwoord internationaal ondernemen, ketenonderzoek en risicoanalyses.

“Boot niet missen”
Minister Ploumen denkt dat de Nederlandse MKB'ers het extra zetje kunnen gebruiken: “Veel Nederlandse bedrijven blinken internationaal uit in MVO, maar nog niet alle ondernemers durven de stap naar ontwikkelingslanden aan. Toch zit daar de economische groei én de kans om die groei duurzaam en maatschappelijk verantwoord te maken. We moeten nu zorgen dat we die boot niet missen; in ons belang én in het belang van mensen in ontwikkelingslanden.”