Toon alles (1)

Mission Impossible (3x)

20 april 2016, 18:00
Mission Impossible (3x)
Mission Impossible (3x)
Ik miste door een kort handgemeen met twee suppoosten van het Danstheater afgelopen vrijdag het afscheid van Rien van Gendt. Niet dat dat veel uitmaakte, want Van Gendt is door de bewierrook toch al nauwelijks zichtbaar meer. Zijn opvolger bij de FIN, Joost van Lanschot, staat nu al voor een mission impossible: hoe hou je een jaarvergadering van de FIN een heel uur lang wakker?
Van Gendt deed dat altijd handig door de ringleiding voor de gehoortoestellen op windkracht 12 te zetten en nooit na de lunch te spreken, maar wel alvast de bitterballen aan te kondigen.
Ook een mission impossible, vanaf het begin, was het Keurmerk Goed Besteed, zoals vorige week al besproken. De stekker, die er nooit in heeft gezeten, gaat er eind dit jaar uit. Een kijkje in de ziel van voorzitter De Graaf: 'Ik heb wel wat beters te doen.' Ja, je tot in je kruis schamen bijvoorbeeld. Bij KGB-houder Nederlandse Stichting voor Hulp aan Dieren (NSHD) uit Deventer is alleen al over 2014 zo’n 1,5 miljoen euro pleite. Geen haan die ernaar kraaide, geen waakhond die wakker werd, want De Graaf en zijn bestuur hadden wel wat beters te doen. Aan hen wordt nu de nieuwste Lenthe-uitgave toegestuurd met de omineuze titel 'Maar we doen toch heel erg ons best!' Dat boek is eigenlijk gericht op gemeente-ambtenaren, maar de uitgever verwacht dat het daardoor juist een enorme hit wordt in de filantropiesector.
Tot slot een ander boek: er is een kantoorroman over het goede doel. Elke gelijkenis van personages in het boek met mensen uit de werkelijkheid berust puur op toeval. Ik zou daarom de volgende mensen dringend adviseren de volledige oplage van dit meesterwerk uit de handel weg te kopen: 1. Poudewijn Boelmann en 2. Gonald Rorter. Beide heren kunnen zich vervoegen bij de hiervoor genoemde uitgever. Een kwantumkorting is puur op toeval bespreekbaar.
gerelateerde items