Toon alles (2)

Serious Request: minder luisteraars, minder geld?

19 december 2017, 12:36
Serious Request: minder luisteraars, minder geld?
Serious Request: minder luisteraars, minder geld?
Serious Request is van start gegaan in Apeldoorn. Zal het gedaalde marktaandeel van 3FM invloed hebben op het bedrag dat uiteindelijk wordt opgehaald?
 
Drie dj's van radiozender 3FM hebben zich weer laten opsluiten in het Glazen Huis, dat dit jaar in Apeldoorn staat. Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn zetten zich tot en met kerstavond in om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Hoewel politici, bekende Nederlanders en het publiek allemaal enthousiast lijken mee te doen aan de inzamelingsactie voor het Rode Kruis, zijn er achter de schermen zorgen over het teruglopende aantal luisteraars van 3FM.

Het marktaandeel van de ooit zo populaire zender is gekelderd naar 4 procent. Vijf jaar geleden was dat nog ruim 12 procent. Dit kan mogelijk van invloed zijn op het succes van Serious Request. De terugloop van luisteraars speelde ook in 2016, maar werd gemaskeerd door het enorme succes van de nagellakactie van kankerpatiëntje Tijn. Die actie bracht alleen al 2,5 miljoen euro op en was daarmee de meest succesvolle individuele inzameling ooit voor Serious Request. Hoewel de ouders van het inmiddels overleden jongetje dit jaar weer nagels gaan lakken voor het goede doel, is het de vraag of dat succes nog geëvenaard kan worden.
gerelateerde items