Toon alles (2)

Marc Wortmann: nieuwe DDB Expert internationale filantropie

7 september 2017, 06:02
Marc Wortmann, maakt als schrijver/columnist zijn comeback bij De Dikke Blauwe.
Marc Wortmann, maakt als schrijver/columnist zijn comeback bij De Dikke Blauwe.
De Dikke Blauwe verwelkomt Marc Wortmann als Expert voor het domein ‘internationale filantropie’. Wortmann schreef eerder al vele bijdragen voor de voorlopers van DDB (FM en Filanthropium) vanuit Londen, waar hij werkzaam was als directeur van de Alzheimer’s Disease International (ADI), een internationale koepel van negentig Alzheimer verenigingen en organisaties uit alle delen van de wereld. Wortmann heeft zich na tien jaar buitenland weer in Nederland gevestigd als zelfstandig consultant en zal regelmatig columns en analyses schrijven voor DDB over internationationale ontwikkelingen in de filantropie.
 
Voordat Wortman naar Londen vertrok was hij in de filantropiesector bekend als directeur van Stichting Alzheimer Nederland en als voorzitter van het NGF, de beroepsvereniging van fondsenwervers en voorloper van het huidige Nederland Filantropieland.
 
Na tien jaar als ADI-directeur is Wortmann (getrouwd met de huidige ABP-voorzitter Corien Wortmann) vanuit zijn woonplaats Zeist nu actief met zijn eigen Marc Wortmann Consultancy. Hij adviseert organisaties op het gebied van strategy, advocacy en fondsenwerving. Zijn cliënten zijn primair organisaties die zich bezighouden met dementie, een vakgebied waar Wortmann enorm veel ervaring heeft opgedaan.
 
Met zijn langdurige internationale loopbaan is Wortmann een leidende expert op het gebied van zorg bij dementie, chronische ziekten, langdurige zorg en ouderenzorg. Hij heeft veel ervaring met partnerships met universiteiten, de farmaceutische industrie en andere actoren zoals (ziektekosten)verzekeraars en zorgaanbieders, nationaal en internationaal. Daarnaast heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het succesvol op de kaart zetten van dementie bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dankzij zijn brede internationale netwerk is hij een interessante partner voor bedrijven en organisaties die hun strategie willen ontwikkelen, meer zichtbaar willen worden in het publieke debat en meer publieke en private inkomsten willen verwerven.
Nieuw: 
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
 
gerelateerde items