Maatschappelijke inzet in contract profvoetballers

4 september 2008, 08:59
AMSTELVEEN (4 september) - Er zijn steeds meer voetballers die op verzoek van hun club maatschappelijk activiteiten ontplooien. De Stichting Meer dan Voetbal en de Nederlandse Federatie van Betaald Voetbal (FBO) gaan bekijken of deze maatschappelijke activiteiten standaard in de contracten van Nederlandse profvoetballers kunnen worden opgenomen.


Sinds 2004 is de Stichting Meer dan Voetbal - een initiatief van de KNVB, Eredivisie CV en de Eerste Divisie - bezig met het bereiken van maatschappelijke doelen via de kracht van het voetbal. Er zijn verschillende projecten opgezet. Bovendien ondersteunt de stichting betaald voetbal organisaties bij het opzetten van hun MVO-beleid.

 


De FBO is de werkgeversorganisatie in het betaald voetbal en spreekt nu expliciet uit dat zij de waarde van maatschappelijke inzet van voetbal erkent. Op 21 augustus hebben beide partijen een partnerovereenkomst gesloten. Het doel van de overeenkomst is dat de FBO de stichting minimaal drie jaar zal ondersteunen.

 


Een van de projecten waaraan in samenwerking met de Vereniging van Contractspelers (VVCS) gewerkt wordt is het opnemen van een paragraaf over maatschappelijk inzet in het arbeidscontract van spelers. In Nederland kennen de clubs NEC en Vitesse al een dergelijke paragraaf. Een aantal andere clubs hebben hun interesse getoond.

 


 

gerelateerde items