Toon alles (1)

KNGF Geleidehonden steunt vuurwerkmanifest

21 December 2015, 00:00
KNGF Geleidehonden steunt vuurwerkmanifest
KNGF Geleidehonden steunt vuurwerkmanifest
Op zaterdag 19 december 2015 lanceerden 18 organisaties het online manifest voor een verbod op consumentenvuurwerk. Anderhalve week later hebben zich inmiddels meer dan 100 organisaties en 4500 particulieren bij het manifest aangesloten. Alle ondertekenende organisaties pleiten voor een verbod op consumentenvuurwerk. Ook KNGF Geleidehonden steunt het vuurwerkmanifest.
 
KNGF hoopt dat consumentenvuurwerk verboden wordt en vuurwerk in de toekomst alleen nog mag worden afgestoken door professionals. Organisaties en particulieren kunnen zich nog steeds online voor een verbod uitspreken via www.vuurwerkmanifest.nl.
 
Gevolgen voor geleidehond en baas
De onverwachte en harde knallen afkomstig van vuurwerk kunnen grote gevolgen hebben voor honden met een functie en hun baas. De angst plus de schrikreactie van de hond kunnen van invloed zijn op het geleidewerk. Een traumatische ervaring met vuurwerk kan in het ergste geval leiden tot afkeuring van de geleidehond.
Tot een verbod op consumentenvuurwerk, roept KNGF Geleidehonden de samenleving met klem op de regels betreft afsteektijden en eventuele vuurwerkvrije zones ook écht na te leven. Het is uiterst belangrijk om rekening te houden met gehandicapte bazen en hun geleidehond. Steek geen vuurwerk af in het bijzijn van dieren en kwetsbare mensen en spreek de afsteker(s) er vooral op aan als dit wel gebeurt. KNGF Geleidehonden streeft er tevens naar om zoveel mogelijk mensen het vuurwerkmanifest te laten tekenen. 
 
gerelateerde items