Toon alles (1)

Junior Persvoorlichter - Greenpeace

20 november 2017, 16:00
Junior Persvoorlichter - Greenpeace
Junior Persvoorlichter - Greenpeace
Functie: Junior Persvoorlichter
Organisatie: Greenpeace Nederland
Aantal uren: 4 of 5 dagen per week
Locatie: Amsterdam
Vervaldatum: 2 januari 2018
 
Greenpeace Nederland zoekt, ter versterking van de afdeling Klimaat & Energie, een bevlogen, energieke en talentvolle junior persvoorlichter. 

Als aanstormend mediaspecialist bedenk je samen met collega’s innovatieve strategieën voor het bereiken van on- en offline media. Je werkt binnen de afdeling nauw samen met de senior persvoorlichter en verschillende andere experts op het gebied van communicatie, campagne inhoud, actie en mobilisatie, onder leiding van het afdelingshoofd. Daarnaast werk je samen met de persvoorlichters van andere afdelingen aan mediamonitoring en mediatrainingen. 

Je bent vanaf de eerste brainstorm tot en met de uitvoering van een campagne betrokken, zodat je de boodschap en ons werk zo goed en aantrekkelijk mogelijk kunt vormen voor media en publiek.
 
Als een van onze persvoorlichters ben je een belangrijke factor in het maatschappelijk debat over schone energie, duurzame landbouw, rijke bossen en gezonde oceanen en is het jouw ambitie om het werk van Greenpeace nog beter voor het voetlicht te brengen.

Werkzaamheden
 • spotten van kansen, aandragen van onderwerpen die interessant zijn voor (nieuwe) media
 • trainen en begeleiden van woordvoerders
 • adviseren over het externe communicatiebeleid en -boodschappen
 • schrijven en redigeren van persberichten, opiniestukken en andere teksten voor off- en online media
 • onderhouden van contacten met de media en begeleiden van media tijdens onze acties
 • ontwikkeling van innovatieve journalistieke inhoud voor online media, inclusief de Greenpeace-website en onze socialmedia-kanalen

Wij vragen
 • een positieve mindset en handen-uit-de-mouwen mentaliteit
 • een HBO- of academische opleiding op het terrein van journalistiek/communicatie
 • twee tot vijf jaar relevante werkervaring
 • zeer goede schriftelijke en mondelinge communicatie
 • een sterke affiniteit met de doelstellingen van Greenpeace
 • ervaring in het werken met beeld, video en online media is een pré
 • een neus voor nieuws en inzicht in hoe de (online) media werken
 • flexibiliteit en het vermogen om te gaan met werkdruk
 • vermogen om ook in stressvolle situaties de juiste beslissing te nemen
 • bereidheid om het werk flexibel in te delen en soms in weekenden en avonduren te werken
 
Competenties
organisatiesensitiviteit, leervermogen sociaal, innovatie/ vernieuwingsgericht, ondernemerschap, eigen vakgebied, leervermogen cognitief, samenwerken, plannen en organiseren, resultaatgerichtheid
 
Ons aanbod
Een arbeidsovereenkomst voor een jaar voor 4 of 5 dagen per week. Het gaat om een uitdagende en afwisselende functie in een omgeving met betrokken en enthousiaste collega's. Specifieke vragen over de functie kun je vanaf 1 december stellen aan Sanne van Keulen, afdelingshoofd Klimaat en Energie, via onze receptie tel. 020-6261877. Meer informatie over Greenpeace Nederland vind je op www.greenpeace.nl.

Wij gaan uit van de kracht van verschillen en streven daarom naar een divers personeelsbestand met een evenwichtige vertegenwoordiging in leeftijd, geaardheid, validiteit en etnische achtergrond.

Reacties
We zien graag je motivatie, een eigen geschreven tekst of artikel én je CV tegemoet. Mail je reactie uiterlijk 2 januari 2017 o.v.v. PV17-17GPNL naar: werving.nl@greenpeace.org, t.a.v. Erwin van Poppel, personeelsadviseur, tel. 020- 5249 504/594. De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 12 januari 2018.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt door ons niet op prijs gesteld.

Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen, duurzame landbouw en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen onderzoek, stellen misstanden aan de kaak, en overleggen met overheden en bedrijven over oplossingen. Als dat niet genoeg is, organiseren we creatieve en geweldloze acties. Greenpeace beschermt onze aarde al 40 jaar met veel succes, dankzij de inzet van vrijwilligers en de steun van onze donateurs.
gerelateerde items