Toon alles (1)

Jaarverslag IMC Weekendschool

19 september 2016, 11:00
Met veel plezier presenteren wij u het jaarverslag van Stichting IMC Weekendschool, schooljaar 2014-2015. In het afgelopen jaar hebben op de tien vestigingen duizend leerlingen tussen de tien en veertien jaar het weekendschool programma gevolgd. De tiende vestiging, in Rotterdam, is nog in opbouw. Op de andere negen vestigingen werden in april 214 diploma’s uitgereikt. Dit was op elke vestiging een bijzondere afsluiting van drie jaar lang elke zondag IMC Weekendschool – in totaal 81 zondagen.
 
Het weekendschool diploma biedt toegang tot het alumnitraject dat groeide naar 1823 oud-leerlingen. Vanaf volgend schooljaar zal het alumninetwerk verder werken aan de uitbreiding van haar programma.
 
Om de impact van onze organisatie te vergroten, zijn we gestart met pilot projecten in het reguliere onderwijs, onder de naam IMC Basis. Dit jaar maakten 170 leerlingen uit het basisonderwijs kennis met de IMC Weekendschool methode. We hechten belang aan het evalueren van al onze activiteiten. Consultancy Bureau Strategy& heeft pro bono het IMC Basis concept geëvalueerd.
Op basis van de positieve uitkomsten is een uitbreidingsstrategie voor IMC Basis gedefinieerd.
 
Sinds onze oprichting in 1998 hebben we met fondsenwerving een geheel eigen koers gevaren: IMC Weekendschool doet geen beroep op de overheid maar wordt gesteund door bedrijven, fondsen en particulieren. Inmiddels is een grote diversiteit aan partners betrokken. Dit jaar werd mogelijk gemaakt met middelen, kennis en het netwerk van 105 financiële partners, waaronder als grootste de Nationale Postcode Loterij.
Er zijn 32 nieuwe partners verwelkomd. In totaal hebben we 2,5 miljoen euro besteed aan ons programma. Het boekjaar wordt met een verlies van 52.704 euro afgesloten.
 
We zijn trots op de grote maatschappelijke steun voor IMC Weekendschool. Naast onze financiële partners zijn dat uiteraard onze gastdocenten en vrijwilligers: 3500 in getal. Dankzij uw steun kan ons ambitieuze team verder bouwen aan de toekomst van onze leerlingen en oud-leerlingen. Wij zijn al onze gastdocenten, vrijwilligers en partners buitengewoon dankbaar voor hun inzet en steun.
 
Wij danken u allen zeer hartelijk, en verheugen ons erop u weer te zien op de weekendschool.
 
Rob Defares
Voorzitter bestuur IMC Weekendschool 
 
gerelateerde items