Toon alles (2)

De tweede virusgolf: het Nieuwe Paranormaal

14 mei 2020, 06:02
De tweede virusgolf: het Nieuwe Paranormaal
De tweede virusgolf: het Nieuwe Paranormaal
Toen mijn broer Lloyd eindelijk de liefde van zijn leven ontmoette, dacht-ie dat ze in een kuil stond. Intussen is hij al jarenlang getrouwd met een vrouw van precies 1 meter vijftig. 
Dat komt nu geweldig van pas.
Hij hoeft haar alleen maar een flinke duw te geven. Als ze plat voorover is gedonderd, kun je precies zien of het wel veilig is in de supermarkt. 
Alsof ze d’r voor gemaakt is. 

En zo doen mensen die al twee maanden in de lockdown zitten onder erbarmelijke omstandigheden met alleen Netflix en paprikachips, opeens allerlei ontdekkingen. Ze zien nu dingen. Wat voor dingen?  Dingen die er voor de krona allang waren, maar die ze nu pas echt zien. En daar twetteren en smoelboeken ze dan over in een soort kwasiverlichte zendiarree waarvan míjn keutels direct keihard worden.    
 
Mensen, laat dat covid 19-vaccin maar zitten: we moeten nu juist alles op alles zetten om dit nieuwe, gemuteerde virus een stevig halt toe te roepen. Want die kleine rakkers gaan echt niet naar de longen, maar linea recta naar ons spraakcentrum in de voorste hersenkwab. Daar gebeuren angstaanjagende dingen met mensen die kort daarvoor nog redelijk coherent formuleerden. Maar nu moet de hele wereld kond gedaan worden van dat Astro TV-zweefkezenjargon, waarvoor zelfs de engste wichelroedelopers en piskijkers terugdeinzen.

‘Door de crisis heb ik voor mezelf de ruimte genomen om weer echt naar de dingen om mij heen te kijken, waar ik eerst aan voorbijliep.’
Ja, dat heet een bril op de goeie sterkte, Einstein.

‘De crisis heeft mij geleerd om uit de tredmolen van het drukdruk-bestaan te stappen.’
Alsof je je cavia naar een mindfulness-klas hebt gestuurd.

‘Dit is zo goed voor de sociale cohesie: ik voel nu veel meer verbondenheid met de mensen in mijn buurt’. 
Ja, totdat je buurman met een betonschaar in de 5G-zendmast klimt. Effe zien hoe snel die verbondenheid dan wordt doorgeknipt. 
 
Het nieuwe virus heeft ook in de filantropie intussen al flink huisgehouden.

‘De crisis heeft alle paradigma’s over goed doen op z’n kop gezet. We zijn gedwongen heel anders naar de dingen te kijken.’
Ja, daar zijn pillen voor. Voor als je last krijgt van je paradigma’s. En je kunt ze ook weg laten halen door je huisarts, zonder verdoving. Geeft ook geen druk op de IC’s.
Zo moeten er opeens alternatieven komen voor de straatwerving: u weet wel, die stalkende werkstudenten die je zelfs met de zwarte builenpest niet krijgt uitgeroeid.
Een nieuwe kijk op straatwerving is helemaal niet nodig. Hou gewoon consequent anderhalve kilometer afstand en gebruik een mondkapje dat alleen het woord ‘opzouten’ doorlaat.

Ook de collecte aan de deur moet anders qua rochelende collectanten. 
De collectebus in de gang neerzetten: dat is bij mij in Amsterdam-Noord een experiment dat de goede doelen heel slecht bevallen is.
Als die bus over de drempel wordt gezet, gaat direct de deur op het nachtslot.
De collectant hoort dan alleen nog een gedempt: ‘Bedankt nog!’, want beleefd blijven we hier wel.
 
Dus isoleer al die onthechte diepzinnige zieners. Ga niet bij ze op familiebezoek. Communiceer alleen met handgebaren, zoals door de wijsvinger in ritmische bewegingen naar uw voorhoofd te brengen. En blijf regelmatig die monden met zeep wassen. Voor de zware gevallen op driehoog, kunt u inderdaad een hoogwerker huren. Laat uw broek op de enkels zakken en neem de starthouding van een schansspringer aan. Hebben ze deze keer écht wat nieuws te zien.
Meer producten afnemen uit de zieke geest van ir. Han A. Schuringa jr, of u aanmelden voor de cursus 'Reïncarneren voor overleden mensen'? Klik hier.
gerelateerde items