Indiana University opent eerste filantropieschool in VS

29 juni 2012, 04:00
Indiana University opent eerste filantropieschool in VS
Indiana University opent eerste filantropieschool in VS
Indiana University gaat de eerste filantropieschool in de Verenigde Staten openen. De universiteit heeft inmiddels zo’n zeventig procent ingezameld van het budget van honderd miljoen dollar dat nodig is om de school op te zetten.

“Net zoals we scholen hebben voor overheid en bedrijfskunde, komt er nu ook een school voor de non profitsector”, zegt professor Leslie Lenkowsky, die filantropie doceert. Indiana University was al een pionier op het gebied van filantropie-opleidingen. Het kwam met het eerste doctoraal in de filantropie en vorige maand slaagden de eerste studenten in de bachelor filantropie.

Meer faculteitsleden filantropie
Het doel is het aantal faculteitsleden dat filantropie doceert op te schroeven naar tien leden in de komende jaren. “Nu geven veel van die hoogleraren ook op andere terrein les”, zegt Eugene Tempel, oprichter van Center on Philanthropy en directeur van de Indiana University Foundation. “Het is de bedoeling dat ze straks slechts één verantwoordelijkheid krijgen op onze universiteit.”

Er moet overigens nog wel officieel toestemming worden gegeven voor de nieuwe school door de Indiana Commission on Higher Education, maar verwacht wordt dat dit in het najaar het geval zal zijn. Dat betekent dat de school kan starten in juli 2013.
gerelateerde items