Toon alles (1)

Ik ben gekwetst

5 oktober 2016, 16:00
Ik ben gekwetst
Ik ben gekwetst
Om aan te tonen dat je met elk 'geloof' deuren kunt openen die voor anderen gesloten blijven, is er al enige tijd de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster. Ontstaan in Engeland als FSM (Flying Spaghetti Monster) heeft dit geloof zich over het continent uitgebreid. Ook in Nederland wordt de god van het 'pastafarisme' aanbeden. De Nederlandse website meldt: ' Om ons geloof uit te drukken zetten we een vergiet op ons hoofd. Ook op officiële overheidsdocumenten.'
Voor dat laatste is een stokje gestoken. Pastafari Dirk Jan Dijkstra uit Emmen begon onlangs een rechtszaak tegen zijn gemeente. Die weigerde de pasfoto van Dijkstra voor een ID-kaart omdat hij het door zijn geloof voorgeschreven vergiet op zijn hoofd droeg.
En nu weigert de Belastingdienst ook om de ANBI-status aan de Kerk te verlenen. De fiscus meent dat de pastafari's niet het 'algemeen nut' dienen.
Tot zover de beschimping en godslastering van overheidswege.
Hier is duidelijk sprake van ernstige rechtsongelijkheid zolang Christenen, Moslims en Joden collectief worden beloond met de ANBI-status op minstens zulke ongefundeerde claims als de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster. Splijtende zeeën, spontaan ontbrandend struikgewas, eenrichtingsverkeer in het geboortekanaal, doden die aan de wandel slaan, woestijngeesten en vliegende paarden... De klassieke monotheïstische kerken komen er zonder een spier te vertrekken bij de Belastingdienst mee weg. De Kerk van het Vliegende Spaghettimonster, die beschikt over een sympathieke acht 'Ik heb liever niet dat je...' in plaats van tien 'Gij zult niet-geboden', en die niet kruis of halve maan maar het Vergiet zien als heilig object, dient evenzeer of evenmin het algemeen nut als elke andere onbewijsbare theorie over schepping en zin van ons leven.
Wij zien de bodemprocedure van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster tegen de Nederlandse staat dan ook met veel vertrouwen tegemoet. Nederlands zaak is zo lek als....inderdaad. 
gerelateerde items