Toon alles (2)

IF start met Science for Society reeks en Commercial Breaks

8 oktober 2013, 04:00
IF start met Science for Society reeks en Commercial Breaks
IF start met Science for Society reeks en Commercial Breaks
Naast de netwerkbijeenkomsten, het tweejaarlijkse IF debatcafé en de kijkjes in de keuken gaat het IF het komende jaar twee nieuwe bijeenkomsten organiseren: de Science for Society reeks en de Commercial Breaks. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk voor IF leden en genodigden.

De Vrije Universiteit (VU), de Rotterdam School of Management (RSM) en het IF organiseren komend jaar gezamenlijk een serie lezingen over filantropie in het kader van ‘IF Science for Society’. ‘Nederlandse onderzoekers behoren tot de top van filantropisch onderzoek’, schrijft het IF. ‘Er is een schat aan informatie beschikbaar over bijvoorbeeld motivatie voor geefgedrag, effectiviteit van goede doelenorganisaties, de rol van vrijwilligers binnen deze organisaties en bestuursvormen die het succes van goede doelenorganisaties bevorderen. Hoe kunnen we de kennis die wordt verzameld aan Nederlandse universiteiten inzetten bij de goede doelenorganisaties? In een serie lezingen gezamenlijk georganiseerd door de VU, RSM en het IF vertalen de onderzoekers - in samenwerking met ervaren professionals - hun resultaten naar de dagelijkse praktijk.’

Commercial Breaks
De noodzaak tot bewegen en vernieuwen wordt vaak aangejaagd vanuit betrokken organisaties in de profitsector. Een aantal van dit soort organisaties is aangesloten bij het IF en geeft aan nieuwe inzichten, diensten of producten graag te willen delen om onze sector verder vooruit te helpen. Het doel blijft gericht op het delen van kennis.
Het IF organiseert het eerste jaar zes commercial breaks. Founding partners hebben voorrang. De rest is op basis van inschrijving en ter beoordeling aan de IF werkgroep Ontmoeten die verantwoordelijk is voor het aanbod van een gevarieerd en inhoudelijk jaarprogramma. De IF commercial breaks worden altijd op een woensdagochtend in Utrecht gegeven en duren maximaal 2 uur.

Meer informatie over de bijeenkomsten is te vinden op de website van het IF.
gerelateerde items