Toon alles (2)

How to do good: filantropie-essays met impact

14 februari 2017, 10:00
How to do good: filantropie-essays met impact
How to do good: filantropie-essays met impact

How to do good – Essays on Building a Better World is een uitgave van Philanthropy Age, een filantropisch vakblad over ontwikkelingswerk in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en ZO-Azië. Dit Engelstalige boek bestaat uit een collectie van persoonlijke verhalen van leiders, filmsterren, politici, maatschappelijk ondernemers, Nobelprijswinnaars en filantropen zoals Jimmy Carter, Melinda Gates, Matt Damon, Forest Whitaker, Filippo Grandi (UNHCR), Azim Premji, Phumzile Mlambo-Ngcuka (VN Vrouwen), Judith Rodin (Rockefeller Foundation) en de Belgische Prinses Astrid.

 
‘Opmerkelijk en inspirerend’
Hoofdredacteur Leonard Stall: ‘Dit boek is er om een verschil te maken. Het boek is geïnspireerd door de emir van Koeweit en zijn private, opmerkelijke en onvermoeibare pogingen hoop te brengen in de levens van miljoenen vluchtelingen. Er staan essays in van royalty, presidenten, Nobelprijswinnaars, voetballers en beroemdheden die allemaal hun bekendheid voor het goede doel hebben aangewend. Doelen met thema’s die momenteel erg spelen, maar ook gewoon opmerkelijke en inspirerende inspanningen van ‘gewone’ mensen komen aan bod.’
 
Een greep uit de essays
De vrijgevigste man uit India schrijft bijvoorbeeld over zijn missie om het publieke onderwijs te transformeren en de noodzaak van een nieuwe generatie filantropen in zijn land. De ceo van Freedom Fund schrijft over de 46 miljoen slaven – mannen, vrouwen en kinderen – die momenteel in de wereld werkzaam zijn. Moderne slavernij is een industrie van 150 miljard dollar en moet volgens de ceo echt worden aangepakt. Dat filantropie een leercurve is, weet acteur Matt Damon. Hij adviseert het script te verscheuren en opnieuw te beginnen als dat nodig is. Voormalig Amerikaans president Jimmy Carter focust in zijn bijdrage op de strijd tegen verwaarloosde tropische ziekten, de schaal van de uitdaging en waarom vrede en inzet op mensenrechten essentieel is voor succes.
 
Diversiteit
De diversiteit aan essays maakt het boek interessant, vindt Stall. ‘Het laat zien dat echt iedereen kan en moet meedoen. Ik hoop eenvoudigweg dat de Speaker Tour het publiek kan aanmoedigen en inspireren om een verschil te maken. Niets doen is voor mij geen optie en ik hoop dat dat aan het eind van de avond voor alle aanwezigen geldt.’
 
Het boek How to do good – Essays on Building a Better World (Engelstalig) is nu verkrijgbaar bij De Dikke Blauwe-uitgever Lenthe. 

Bestel nu 'How to do good'

Dit boek kost €59,-
Vul onderstaand formulier in en click op 'Nu bestellen'. Velden gemarkeerd met een rood streepje zijn verplicht. Verzendkosten binnen Nederland en België bedragen €6,75.
Aantal
Voornaam
Achternaam
Organisatie
BTW-nummer
Adres
Postcode
Plaats
Telefoon
E-mail

 
gerelateerde items