Hoe onafhankelijk is De Dikke Blauwe?

7 oktober 2017, 00:00
De Dikke Blauwe is onafhankelijk van marktpartijen en stelt het lezerbelang voorop
De Dikke Blauwe is onafhankelijk van marktpartijen en stelt het lezerbelang voorop

Hoe 'onafhankelijk' is De Dikke Blauwe?

De Dikke Blauwe is een activiteit van Stichting Lenthe en niet verbonden aan goede doelen of commerciële partijen. Onafhankelijke berichtgeving en journalistieke mores zijn het uitgangspunt om primair de lezers te dienen. De redactie werkt met een redactiestatuut waarin de redactionele onafhankelijkheid wordt geborgd. Voor de tekst van dit statuut: klik hier.

Lezersbelang is leidend

De journalistieke kwaliteit bepaalt de autoriteit en het kwalitatief bereik onder doelgroepen die voor adverteerders, sponsors en partners interessant zijn: 'beslissers', zoals bestuurders en toezichthouders van zowel fondsgevende als fondsvragende organisaties (goede doelen, non profits), major donors en hun adviseurs, beleidsmakers in politiek en overheid, wetenschappers, (publieks)media. Al deze doelgroepen waarderen De Dikke Blauwe om de kwaliteit (en snelheid) van de content.
Dit betekent dat de redactie voor haar adverteerders, sponsors en 'partners' geen andere normen hanteert in zijn berichtgeving en opiniëring als voor andere partijen. Gesponsorde content, zoals whitepapers, wordt als zodanig aangeduid en staat buiten verantwoordelijkheid van de redactie.

Terug naar FAQ's
gerelateerde items