Hij klopt, veegt en collecteert

31 augustus 2017, 06:00
Han Schuringa beschrijft de zegeningen van de voortschrijdende techniek: de zelfrijdende collectebus.
Han Schuringa beschrijft de zegeningen van de voortschrijdende techniek: de zelfrijdende collectebus.
Groot nieuws deze week. Technische innovaties gaan het reeds tot ontbinding overgegane lijk van de collecte weer miraculeus tot leven wekken. Ik heb begrepen dat er een zelfrijdende collectebus komt. Voor deze collectebus heb je geen collectanten meer nodig. Deze vinding is het beste te vergelijken met de stofzuigerrobot die automatisch en secuur alle hoeken van de kamer meeneemt. Via satellietnavigatie rijdt de bus naar elk huishouden van Nederland en activeert uw voordeurbel. Doet de bel het niet, bent u niet thuis of weigert u open te doen, dan gaat de gepantserde collectebus uw pand binnen met behulp van een laserstraal, rupst naar uw pc, maakt connectie via uw wifinetwerk met uw bank en schrijft een standaardgift van 50 euro van uw rekening courant over naar het goede doel.

Deze procedure wordt de standaard. Wilt u NIET dat de nieuwe collectebus dit doet, dan kunt u - zoals dat heet - ‘in het verzet’. U kunt zich daarvoor aanmelden bij www.ikgainhetverzet.nl Houd er wel rekening mee dat het enige maanden kan duren voor uw verzet is geregistreerd. Tot die tijd kan de nieuwe collectebus bij u naar binnen.
De Stichting Collecteplan adviseert donateurs NIET in het verzet te gaan als de collectebus zich gewapenderhand over uw giften ontfermt. Dit heeft reeds tot incidenten geleid. Bij de trial in Tuitjenhorn is een tegenstribbelende donateur door de nieuwe collectebus meegenomen naar het hoofdkantoor van KWF Kankerbestrijding.

Het ministerie van V&J zegt voorlopig niets te kunnen doen, omdat de goede doelenbranche alles zelf reguleert. De brancheorganisatie van deurwaarders en een groep Nigeriaanse internet-enthousiasten die anoniem wenst te blijven, hebben reeds interesse getoond voor de nieuwe vinding.
 
Nieuw: 
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
gerelateerde items