Toon alles (1)

Het vlinder-effect

23 maart 2016, 18:00
Nederlanders weigeren langer oude tradities op te geven
Nederlanders weigeren langer oude tradities op te geven
Het muisje heeft een flink staartje gekregen. Het geheime JSF-project waarin goede doelen investeren -  dat ik afgelopen week onthulde - heeft intussen geleid tot een Kamervraag. PVV-Kamerlid De Roon wil van minister Hennis van Defensie weten: 'of de minister, op de hoogte van het geheime pact tussen minstens honderd goede doelen en het ministerie, over de bouw van een volkomen onzichtbare strijkstok, goedkeuring hecht aan het delen van extreem gevoelige informatie, van invloed op de nationale veiligheid, met ultralinkse organisaties die mede de totstandkoming van de islamitische staat bevorderen door zich in te zetten voor de zogenoemde bootvluchtelingen, en tevens bijdragen aan de teloorgang van een oer-Hollandse traditie?'
De Kamervraag werd opgepikt door Omroep West en vertaald in een item met straatinterviews. Meer dan negentig procent van de geïnterviewden bleek faliekant tegen het verdwijnen van de strijkstok en wil deze koste wat kost behouden voor de samenleving. Afgelopen woensdag verzamelden zich daarom een vijftigtal demonstranten op het Binnenhof, getooid met roze varkensmutsen waarop een strijkstok was bevestigd. Er werden leuzen geroepen als: 'Stop afbraak Nederlandse cultuur', en 'Eerst zwarte piet afpakken en nu dit!'
Direct doken er deze week ook YouTube-filmpjes op, waarin extreemrechtse jongeren een keihard pro-strijkstok statement maken. Een filmpje over het gevaar van houten strijkstokken is intussen viraal gegaan!
Ook de gaming-industrie heeft het onderwerp opgepikt. Voor kinderen tot zes jaar is een geanimeerd online spel op de markt gebracht onder de titel StrikeForce Kitty League.
Waar dit gaat stoppen weet niemand. Uitgever Johan Dijk overweegt nu het onderwerp te merchandisen met een 'Dikke Blauwe Strijkstok'.
Kijk, dat vind ik nou weer te ver gaan.
 
gerelateerde items