Toon alles (3)

Handreiking Verantwoord Beleggen voor vermogensfondsen

1 december 2017, 09:00
Handreiking Verantwoord Beleggen voor vermogensfondsen
Handreiking Verantwoord Beleggen voor vermogensfondsen
Uit recent onderzoek blijkt dat 75 procent van de vermogensfondsen een duurzaam beleggingsbeleid heeft geformuleerd. Bij vijftien procent is het onderwerp nog niet ter sprake gekomen, maar de kans is groot dat het onderwerp de komende jaren bij alle vermogensfondsen op de agenda komt te staan. De Vereniging van Fondsen in Nederland (FIN), waarbij 350 vermogensfondsen zijn aangesloten, brengt daarom met uitgever Lenthe de Handreiking Verantwoord Beleggen uit.
 
Veertig leden van de FIN vormen samen de werkgroep Totaal Rendement Op Vermogen (TROV). In deze werkgroep worden financiële gegevens van de individuele fondsen samengebracht en besproken. Voorzitter André Betting: ‘In toenemende mate beseffen beleggers dat de wijze waarop zij beleggen een reële impact heeft op de wereld. En voor vermogensfondsen met een filantropische missie is dat besef van fundamentele aard. Zij kunnen zich immers de vraag stellen of de impact op de wereld die zij met hun beleggingsbeleid veroorzaken bijdraagt aan het verwezenlijken van hun missie, of daar juist afbreuk aan doet. En zij kunnen besluiten dat het beleggingsbeleid meer in lijn moet worden gebracht met de missie. Dit mag eenvoudig klinken, maar roept in de praktijk veel vragen op. Over de definities en normen, maar ook over het proces om dit vraagstuk zo goed mogelijk te agenderen. Deze handreiking tracht deze vragen te beantwoorden. En tracht daarmee vermogensfondsen een stapje vooruit te helpen op de weg naar verantwoord beleggen.’
 
Bewuste keuze maken
Het doel van de handreiking is om vermogensfondsen een bewuste keuze te laten maken over verantwoord beleggen. Er is niet één recept voor een verantwoord of duurzaam beleggingsbeleid. De betekenis van verantwoord of duurzaam betekent voor iedereen iets anders. Vermogensfondsen verschillen immers onderling sterk in omvang, organisatie en de specifieke missie en doelstellingen van de organisatie. Dit vereist een eigen keuze en maatwerk in de oplossingen. Dit boekje helpt bij het maken van die keuze, biedt een eenvoudig stappenplan en houvast bij de eerste stap.
 
Titel: Handreiking verantwoord beleggen. Totaalrendement op vermogen (TROV)
Auteur: Werkgroep TROV onder redactie van Floris Lambrechtsen
ISBN: 9789075458893
Prijs: €10,-
Uitgever: LentheBestel nu 'Handreiking Verantwoord Beleggen'

Dit boek kost €10,-. Vul onderstaand formulier in en click op 'Nu bestellen'. Velden gemarkeerd met een rood streepje zijn verplicht. Verzendkosten binnen Nederland en België bedragen €2,50.
Aantal
Voornaam
Achternaam
Organisatie
BTW-nummer
Adres
Postcode
Plaats
Telefoon
E-mail

 
gerelateerde items