Toon alles (2)

Nieuw bij Lenthe: Groen licht. Hoe Fleur haar goede doel bereikt

17 augustus 2018, 05:00
Nieuw bij Lenthe: Groen licht. Hoe Fleur haar goede doel bereikt
Nieuw bij Lenthe: Groen licht. Hoe Fleur haar goede doel bereikt
Hoofdpersoon Fleur besluit na vierendertig jaar in de zorg een goed doel te beginnen. Het is even zoeken naar een doel dat nog niet bestaat, maar dan heeft Fleur haar eureka-moment: het Fonds voor Onbestaanbare Aandoeningen! We volgen haar in haar aanvankelijk onbevangen zoektocht naar missie, mensen en middelen voor FOA en krijgen niet alleen een inkijkje in haar persoonlijke leven, maar vooral ook in de wondere wereld van de charitas. De ervaringen van Fleur worden door auteur Marc Petit, in het dagelijks leven professioneel actief in de goede doelenwereld, opgetekend met een flinke dosis humor en ironie. Het levert een somtijds hilarisch, maar ook licht ontluisterend, en uiteindelijk ook liefdevol beeld op van de praktijk van ‘goed doen’. Voor de insider is ‘Groen Licht’ ronduit een feest van (h)erkenning; voor de buitenstaander wordt duidelijk zichtbaar dat medewerkers van goede doelen vatbaar zijn voor de perverse prikkels van fondsenwerving, geld en zelfbehoud.
Fleur en Groen Licht leren ons dat het streven naar hooggestemde idealen in alle opzichten altijd mensenwerk blijft, alle roze wolkenmarketing ten spijt.
 
Over de auteur
Marc Petit (1956) heeft gedurende zijn loopbaan bij vele goede doelen in de keuken mogen kijken. Als directeur/bestuurder, adviseur, interim manager of vrijwilliger was hij bij tal van issues betrokken. Daarnaast werkte hij vele jaren in verschillende sectoren van de zorg. Hij is opgeleid als bedrijfskundige en startte zijn loopbaan als organisatieadviseur. 
 
Titel: Groen Licht. Hoe Fleur haar goede doel bereikt.
Auteur: Marc Petit
Verschijningsdatum: 2018
Aantal pagina’s: 96
ISBN: 9789075458954
Prijs: €18,50 (excl. verzendkosten)

Bestel nu Groen Licht

Dit boek kost € 18,50 Vul onderstaand formulier in en click op 'Nu bestellen'. Velden gemarkeerd met een rood streepje zijn verplicht. Verzendkosten binnen Nederland en België bedragen €2,50.
Aantal
Voornaam
Achternaam
Organisatie
BTW-nummer
Adres
Postcode
Plaats
Telefoon
E-mail
Actiecode
gerelateerde items