Gratis introductiecolleges filantropie

2 maart 2011

AMSTELVEEN (3 maart) - In september 2011 worden er twee gratis introductiecolleges over filantropie aangeboden in het kader van de Post Academische Opleiding "Philanthropic Studies'" van de Werkgroep Filantropicshe Stdies (VU).

Belangstellenden kunnen vrijblijvend twee kennismakingscolleges volgen van de module "Capita Selecta". Dit zijn enkele geselecteerde hoofdstukken uit de eerste module die wordt aangeboden in de Post Academische Opleiding "Philanthropic Studies". Zo wordt onder andere een beschrijving gegeven van actuele en toekomstige ontwikkelingen in de filantropie-sector. Ook wordt ingegaan op het verband tussen filantropie en de ontwikkeling van de verzorgingsstaat in de richting van een civil society. Verder wordt aandacht besteed aan onderzoek en theorievorming over de inzet van burger, het maatschappelijke middenveld en het bedrijfsleven bij het tot stand brengen van collectieve doelen.

De opleiding is bedoeld voor iedereen die beroeps- of beleidsmatig te maken heeft met filantropie, van goede doelenorganisaties tot maatschappelijk verantwoord ondernemers en van personen op zoek naar een opleiding "Goede Doelen" en ambtenaren die filantropie willen integreren in hun beleid.

Meer informatie over deze module of de gehele Post Academische Opleiding "Philanthropic Studies'" kunt u vinden in de brochure 2011-2012. Ook kunt u contact opnemen met Barry Hoolwerf, onderwijscoördinator bij de Werkgroep Filantropische Studies. U kunt zich hier aanmelden voor de introductiecolleges.