Toon alles (2)

Goed Geld Gala ziet nog steeds geen einde aan groei

27 januari 2016, 00:00
De stichting van George Clooney kan de komende drie jaar rekenen op een bijdrage van 500.000 euro
De stichting van George Clooney kan de komende drie jaar rekenen op een bijdrage van 500.000 euro
Ieder jaar wordt het meer en ook 2016 is niet anders: de Postcode Loterij heeft tijdens het Goed Geld Gala gisterenavond opnieuw een recordbedrag uitgekeerd. Goede doelenorganisaties kunnen dit jaar rekenen op een bijdrage van 328 miljoen euro van de loterij. 2,7 miljoen deelnemers aan de Postcode Loterij brachten dit geld bijeen door loten te kopen waarvan de helft naar goede doelenorganisaties gaat. Eregast tijdens het gala was de nieuwe ambassadeur van de loterij: George Clooney.
 
Clooney is niet alleen ambassadeur van de loterij, maar ook oprichter van de stichting Not On Our Watch, een organisatie die zich inzet om onderbelichte mensenrechtenschendingen in de wereld te stoppen. ‘Nooit eerder zag ik zoiets als de Postcode Loterij. Het laat je met elkaar deelnemen en tegelijkertijd goed doen. Zoiets moeten we in Amerika ook gaan opzetten’, vertelde Clooney. De acteur had ook alle reden om erg complimenteus te zijn: hij vertrok naar huis met een cheque van 500.000 euro. De Postcode Loterij gaat dit bedrag drie jaar schenken aan zijn stichting.
 
Droomfonds
Dit jaar waren er twee grote schenkingen uit het zogenoemde Droomfonds: een voor War Child (onderwijs voor kinderen in conflictgebieden) en een voor Amref Flying Doctors samen met PharmAccess (M-Hakika: goede zorg via de mobiele telefoon). Het Droomfonds geeft goede doelenorganisaties de mogelijkheid een nieuwe, gedurfde projecten te realiseren.
 
Nieuwe begunstigden
Vijf nieuwe organisaties – LINDA.foundation, Not On Our Watch, Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel, Wakker Dier en Girls Not Brides - krijgen vanaf dit jaar een vaste jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij.
 
Extra donatie
Daarnaast ontvangen 19 bestaande vaste begunstigden een extra donatie voor een bijzonder project. Zo ontvangt Natuurmonumenten een bedrag van 1.965.000 euro om veertig natuurgebieden verspreid over heel Nederland goed toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.
 
Eenmalige schenking 
Elf organisaties ontvangen een eenmalige schenking, waaronder VluchtelingenWerk Nederland. Dankzij de donatie van 3.100.000 euro kunnen zij in Nederland zorgen voor extra begeleiding in asielzoekerscentra en hulp bij integratie.
 

Bekijk het interview van Umberto Tan met george Clooney:
 
gerelateerde items