Gijs de Vries nieuwe directeur Nederlandse Rode Kruis

14 januari 2014, 11:29
Gijs de Vries nieuwe directeur Nederlandse Rode Kruis
Gijs de Vries nieuwe directeur Nederlandse Rode Kruis
Mr. Gijs de Vries (55) is door het verenigingsbestuur van het Nederlandse Rode Kruis benoemd tot nieuwe algemeen directeur van de vereniging. Hij volgt in die functie dr. Cees Breederveld op, die per 1 januari 2014 met pensioen gaat. De Vries was tot voor kort lid van de Raad van Bestuur en managing partner van de adviestak van EY in Nederland en België. Hij heeft een uitgebreide ervaring in de publieke sector en specifiek in de gezondheidszorg.

Gijs de Vries is mede-initiatiefnemer van Mind & Health, een vernieuwend instituut dat zich rich​t op vitaliteit, energiemanagement en duurzame leefstijlverandering. Daarnaast bekleedt hij enkele toezichthoudende functies in de zorg. Ook is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Barcode for Life, een stichting die geld inzamelt voor het Nederlandse Center For Personalized Cancer Treatment (CPCT). De Vries maakte eerder deel uit van de directie van Capgemini Nederland. 

Energieke en inspirerende persoonlijkheid
Inge Brakman, voorzitter van het Rode Kruis, is blij met de voordracht van De Vries: ‘Gijs is een energieke en inspirerende persoonlijkheid en zal met veel passie invulling kunnen geven aan de missie van het Rode Kruis. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij vrijwilligers en medewerkers weet te enthousiasmeren. De laatste jaren hebben we veel veranderingen in gang gezet om een goed antwoord te hebben op de vele ontwikkelingen in de rampenbestrijding en crisisbeheersing in Nederland, waaronder een nieuwe structuur van onze vereniging die aansluit bij de veiligheidsregio's van de overheid. Gijs zal zonder twijfel onze nationale en internationale hulpverlening verder gaan versterken.’

Klik hier voor een video waarin De Vries zich voorstelt.
gerelateerde items