Toon alles (1)

Geven is gokken

5 februari 2015, 04:00
FD-journalist De Vos interviewde zijn buurvrouw over die schandalige goede doelen, en kwam tot een schokkende conclusie: het CBF controleert helemaal niet of donaties wel zinvol besteed worden…
Klopt. Doen ze niet. Nooit gedaan ook.
Maar al zoúden ze het doen: wat is zinvol? Misschien een gift tégen de slavernijhandel in de 17e eeuw (stop daar nou ‘ns mee). Of vóór ernstig getraumatiseerde bezoekers van de speelfilm Michiel de Ruyter? Vóór kerstening van geestelijk dolende zwerfezels in Albanië? Tégen vrije biologisch-dynamische inloop tijdens het NOS 8 uur Journaal? Vóór betaald parkeren in hartje Biesbosch (Natuurmonumenten)? Tégen armoede en vóór meningsvrijheid (of andersom afhankelijk van je regering)? Tegen huiselijk geweld in het kalifaat?
En dat willen De Vos en zijn buurvrouw allemaal gecontroleerd hebben door het CBF-politie. En wel direct en het liefst ter plekke, wat in het geval van het kalifaat weer allerlei nieuwe vacatures gaat opleveren aan de Anthony Fokkerweg.
Of uw gift zinvol is besteed, is meestal pas veel later te zeggen. Net als uw belegging in Shell. Of in een polis met winstverdubbelaar. Of nooit, zoals bij de Staatsloterij.
gerelateerde items