Geven in Nederland 2017

21 april 2017, 09:02
Geven in Nederland 2017
Geven in Nederland 2017
Geven in Nederland 2017 werd op 20 april gelanceerd en bevat gegevens en analyses van het geefjaar 2015. Deze elfde (jubileum)editie geeft antwoord op onder andere de volgende vragen: vanuit welke bronnen zijn vrijwillige bijdragen aan maatschappelijke doelen afkomstig? Wat is de waarde van de bijdragen van Nederlandse burgers, bedrijven, fondsen en kansspelen?

Filantropie - het vrijwillig ter beschikking stellen van geld en goederen aan doelen van het algemeen nut - staat maatschappelijk sterk in de belangstelling. Sinds 1993 wordt door de Vrije Universiteit wetenschappelijke studie gemaakt van filantropie.
In slechts twee landen ter wereld wordt de omvang van deze filantropische geldstroom macro-economisch in kaart gebracht. Jaarlijks verschijnt in de VS sinds 1955 'Giving USA', uitgevoerd door de Indiana University (IUPUI). Nederland is het enige West-Europese land dat ook een dergelijk onderzoek kent. In 1993 is de VU begonnen met de voorbereidingen voor het uitbrengen van 'Geven in Nederland' dat elke twee jaar verschijnt. De eerste editie verscheen in 1997.

In deze elfde uitgave van GIN worden de verschillende soorten bijdragen van huishoudens, individuen, fondsen, bedrijven en goede doelenloterijen in kaart gebracht en samengevoegd tot een macro-economisch overzicht. Nederlanders beperken zich niet tot het geven van geld, zij verrichten ook vrijwilligerswerk op vele maatschappelijke terreinen. In dit boek wordt daarom ook de stand op dat terrein geschetst.

GIN2017 geeft antwoord op de volgende vragen. Vanuit welke bronnen zijn vrijwillige bijdragen aan maatschappelijke doelen afkomstig? Wat is de waarde van de bijdragenvan Nederlandse burgers, bedrijven, fondsen en kansspelen? Welke doelen ontvangen hoeveel steun en op elke manieren? Hoe zijn de hoogte en wijze van bijdragen in de afgelopen jaren veranderd? 

Het onderzoek geeft inzicht in de omvang, de bronnen en de bestemming van vrijwillige bijdragen. Het boek verschaft al diegenen die werkzaam zijn in en/of (wetenschappelijke) interesse hebben in filantropie de basiskennis over deze sector. Maar ook besturen, staf en directies van instellingen voor cultuur, onderwijs, zorg en welzijn zullen in dit boek informatie vinden als zij zich op fondsenwerving (gaan) richten.

Geven in Nederland 2017 wordt uitgegeven door social enterprise Lenthe. Het boek is nu beschikbaar. Bestel uw exemplaar nu voor €47,50. 

Bestel nu Geven in Nederland 2017

Dit boek kost €47,50 Vul onderstaand formulier in en click op 'Nu bestellen'. Velden gemarkeerd met een rood streepje zijn verplicht. Verzendkosten binnen Nederland en België bedragen €6,75.
Aantal
Voornaam
Achternaam
Organisatie
BTW-nummer
Adres
Postcode
Plaats
Telefoon
E-mail
Speciale Actiecode
Betalingsverplichting

gerelateerde items