Toon alles (1)

Campagne 'Geef om je Hersenen' levert 9.263 nieuwe donateurs op

7 december 2017, 10:00
De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os.
De presentatie was in handen van Sybrand Niessen en Martine van Os.
Gisteren, tijdens het liveprogramma Geef om je Hersenen, gaven maar liefst 9.263 mensen zich op als nieuwe donateur van de Hersenstichting. De Hersenstichting en MAX sloegen wederom de handen ineen om aandacht te vragen voor het belang van hersenonderzoek.

In het avondvullende programma namen neuropsychologen Erik Scherder, Wiesje van der Flier en neuroloog Bas Bloem de kijker mee in hun enthousiasme over de werking van het brein.

Dichter, schrijver en podiumkunstenaar Bart Chabot bracht deze avond veelbelovende onderzoeken en verhalen van patiënten onder de aandacht.

Indrukwekkende verhalen
Bekende én onbekende mensen vroegen tijdens Geef om je Hersenen aandacht voor de noodzaak van hersenonderzoek. Foppe de Haan, Hugo Borst, Janine Abbring, Peter Timofeeff en Jochem van Gelder vertelden hun persoonlijke verhaal en onderstreepten het belang van hersenonderzoek. Isabella, een van de boegbeelden van de Hersenstichting, vertelde tevens haar indrukwekkende verhaal. Na een verkeersongeval op haar dertiende moest zij alles weer opnieuw leren.

Ook acteur Romijn Conen kwam aan het woord. Twee jaar geleden kreeg hij na een voorstelling geheel onverwacht een herseninfarct en kwam er een abrupt einde aan zijn carrière. 

Stef Bos verzorgde de muzikale omlijsting van het programma. Hij liet zich inspireren door persoonlijke verhalen uit de uitzending. Er waren gastoptredens van Diggy Dex, Edsilia Rombley en ambassadeur van de Hersenstichting: Willem Philipsen.
gerelateerde items