Toon alles (1)

Geef acht!

19 november 2015, 04:00
Geef acht!
Geef acht!
Er is weer onderzoek gedaan naar de vrijgevigste man van Nederland: Majoor Donor!
De majoor blijkt helemaal geen miljonair te zijn, zeggen de onderzoekers van 'Filantropie in Nederland'. Maar wat dan wel? Een regelrechte stakker mensen. Want hij probeert aan goede doelen te geven, terwijl hem dat vrijwel onmogelijk wordt gemaakt door 'relatiemanagers'.
Wat zijn dat, relatiemanagers?
Dat zijn mensen die de hele dag het adres van de majoor proberen te achterhalen, terwijl die man al een uur in de zeikende regen tevergeefs staat aan te bellen.
'Kan ik effe vangen?', vraagt de relatiemanager, als die eindelijk heeft opengedaan.
'Kan ik effe een inhoudsdeskundige spreken?', vraagt de majoor.
Dat kan effe niet. De meneer van de inhoud heeft al de hele week een vrije dag, daarna ATV en daarna een werkbezoek op locatie. Zonder de majoor helaas. En ook zonder zijn kapitaalkrachtige vrienden en netwerk, en veertig jaar kennis van logistiek. Want hoe doneer je kennis?
De relatiemanager weet het niet. Hij heeft helaas geen gironummer om kennis te doneren. En al helemaal niet over logistiek. Wel een folder over het project. Geschreven door de meneer van de inhoud, die al de hele week een vrije dag heeft, daarna ATV en daarna op werkbezoek moet. Die folder heeft de majoor al gelezen.
Of de gift in één keer kan worden overgemaakt, wil de relatiemanager weten. 'Want anders is het geen grote gift, maar meerdere kleine.'
De majoor, intussen met witte knokkels, geklemd om de rand van het formica tafeltje: 'Wilt u dat ik eerst uw armen breek, daarna uw handen en pas daarná uw benen? Of wilt u in één machtige klap mijn grote gift ontvangen?'
gerelateerde items