Edwin Venema

Game over: dode bij spelmarathon voor goed doel

25 februari 2017, 11:00
Game over: dode bij spelmarathon voor goed doel
Game over: dode bij spelmarathon voor goed doel
De Amerikaan Brian Vigneault (35) heeft letterlijk zijn leven gegeven voor het goede doel. De Amerikaanse autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de doodsoorzaak van Vigneault (35), die vorig weekend overleed tijdens een 24 uur lange gamemarathon voor het goede doel. De gamer uit Virginia, die de hele sessie via internet streamde, stond vlak voor het einde op voor een korte rookpauze. Hij kwam niet meer terug. 
 
Brian Vigneault, een bekende op het gamestreamingplatform Twitch, probeerde met de marathon geld op te halen voor de Make-A-Wish Foundation. Hij was al 22 uur achtereen World of Tanks aan het spelen, toen hij van zijn computer  wegliep voor een sigaret. Zijn levenloze lichaam werd later die nacht gevonden. De politie is een onderzoek gestart naar de doodsoorzaak, maar vermoedt geen misdrijf, aldus een woordvoerder. 
 
Vigneault haalde door te gamen geregeld geld op voor het liefdadigheidsorganisaties. Volgens zijn profiel op Twitch.tv had hij in vijf jaar tijd al bijna 11.000 dollar opgehaald voor verschillende goede doelen. 

bron: Washington Post, Tubantia
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier. 
gerelateerde items