Toon alles (2)

Frank de Grave nieuwe voorzitter raad van toezicht Hartstichting

20 maart 2019, 10:38
Frank de Grave nieuwe voorzitter raad van toezicht Hartstichting
Frank de Grave nieuwe voorzitter raad van toezicht Hartstichting
Per 1 april 2019 wordt Frank de Grave de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van de Hartstichting, bericht de Hartstichting. De Grave zal in die rol toezicht houden op de werkzaamheden, financiën en organisatie van de Hartstichting. Hij volgt Eduard Klasen op, die na twee termijnen in de raad van toezicht, afscheid neemt als voorzitter.

Frank de Grave is lid van de Raad van State. Eerder was hij lid van de Eerste en Tweede Kamer, staatssecretaris van Sociale Zaken, en minister van Defensie. Tevens deed hij brede maatschappelijke ervaring op, in het bijzonder in de zorg, als voorzitter van het College Tarieven Gezondheidszorg, voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit en voorzitter van de Federatie van Medisch Specialisten.

Ruime ervaring

“Ik ben ontzettend blij dat onze raad van toezicht een voorzitter krijgt met zoveel maatschappelijke ervaring,” zegt Floris Italianer, directeur van de Hartstichting. “Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Frank de Grave, die met zijn ruime ervaring in de zorg een enorme versterking voor de raad van toezicht is.”

De Grave zelf ziet uit naar zijn nieuwe functie: “De zorg zit stevig in mijn DNA. Samen werken aan oplossingen om ziekte en sterfte terug te dringen is ontzettend boeiend en geeft veel energie. Ik kijk ernaar uit om met de Hartstichting de strijd tegen hart- en vaatziekten aan te gaan – en te winnen!”

Klankbord

De raad van toezicht van de Hartstichting bestaat momenteel uit 7 leden. Stuk voor stuk hebben ze een eigen expertise en ruime ervaring in de zorg en maatschappij. De raad van toezicht heeft als functie toe te zien op het algemene en financiële beleid van de Hartstichting, de beoordeling van het functioneren van de directie en het functioneren als klankbord voor de directie, de Ondernemingsraad en de Wetenschappelijke Adviesraad van de Hartstichting. Leden van de raad van toezicht krijgen geen bezoldiging voor hun werkzaamheden.

Bron: Hartstichting

Lees hier het volledige bericht
 
gerelateerde items