Flitsen

25 juni 2015, 04:00
Leeftie-ie dan nog?
Leeftie-ie dan nog?
Even wat filantropische nieuwsflitsen deze week.
Theo Schuyt gaat bijbeunen in Maastricht als bijzonder hoogleraar ‘Filantropie en sociale innovatie’. En dan weet je: met zo’n lekker vaag onderwerp is Theo voorlopig van de straat en is de geluidsoverlast naar het zuiden des lands verplaatst. Sociologie is sowieso geen wetenschap: staat in mijn beleving een treetje hoger dan wichelroedelopen en piskijken, maar is weer minder serieus te nemen dan de uitspraken van een spraakgebrekkig RTL-belmedium.
Voorts introduceert Het Rode Kruis contactloos betalen voor donateurs. Ideaal. Precies wat veel mensen aan de deur willen als een goed doel aanbelt: de tv wat harder zetten en contactloos blijven. Maar ik had het verkeerd begrepen. Nieuwe chiptechnologie stelt Rode Kruis in staat om bij elke ramp op afstand een bijdrage van uw bankrekening te laten afschrijven. De eerste proeven leveren al direct veel resultaat op nu ook vanaf code geel het weer als natuurramp wordt aangemerkt.
En dan heeft Jan-Peter Balkenende de Dikke Blauwe.2 in ontvangst genomen. Balkenende? Leeft-ie dan nog? Hadden we die niet al in een jaaroverzicht met treurmuziek in een zwart vierkantje voorbij zien schuiven? Hoe desperaat moet je als uitgever zijn om een nieuw boek te overhandigen aan de Walking Dead?
En dat melige gedoe over een boek dat niet door de brievenbus kan? Er zijn zoveel blauwe dingen die niet door een brievenbus kunnen: een bungalowtent, een NIVEA-strandbal, mijn broer Lloyd met een slok op en mijn astmatische tante Jo (past ook niet door de voordeur trouwens).
Smurfen weer wel. Maar die kunnen ook door een waterkraan. Dus dat telt niet.
U begrijpt het. Ik ga mijn hengel vast inpakken voor de vakantie op Camping Relaxi in de Belgische Ardennen.
gerelateerde items