Toon alles (3)

Filanthropium-lid Lucas Simons in duurzame Top 10

11 oktober 2013, 10:15
Filanthropium-lid Lucas Simons in duurzame Top 10
Filanthropium-lid Lucas Simons in duurzame Top 10
Afgelopen woensdagavond zijn de 100 invloedrijkste duurzame Nederlanders bekendgemaakt in Debatcentrum De Rode Hoed In Amsterdam. De jury maakte een selectie uit de 415 genomineerden. Het was dit jaar de vijfde keer dat dagblad Trouw de verkiezing van de Duurzame 100 organiseerde. Filanthropium-lid Lucas Simons staat op de zesde plaats.

Daadkracht, innovatie en kennis zijn de belangrijkste criteria waarom Lucas Simons dit jaar op nummer 6 staat. Een flinke stijging, aangezien hij de afgelopen twee jaar op nummer 19 stond. In 2011 is Lucas Simons door het World Economic Forum uitgeroepen als Young Global leader en sinds 2012 zit hij in de adviescommissie duurzaamheid van de Wereldbank. In mei dit jaar werd hij verkozen tot Ashoka Fellow. Ashoka is de grootste organisatie van sociaal ondernemers ter wereld. Lucas Simons richt zich met NewForesight en SCOPEinsight op innovatie van de voedselindustrie door middel van duurzame markttransformaties.

Schaalbaarheid
Simons gelooft sterk in schaalbaarheid. Hij wil de gehele markt voor grondstoffen als thee, koffie, cacao, palmolie en suiker duurzaam laten werken. Wubbo Ockels, vorig jaar op nummer 6, dit jaar op nummer 9 en uitgeroepen tot de duurzaamste Nederlander, leidde de avond in met een videoboodschap. ‘Geloof erin dat duurzaamheid haalbaar is! Want als we dat doen kunnen we de mensen om ons heen er ook van  overtuigen en dan is er heel veel mogelijk.’
gerelateerde items