Dag van het Mecenaat 2019: eerste sprekers bekendgemaakt

29 januari 2019, 06:00
Dag van het Mecenaat 2019: eerste sprekers bekendgemaakt
Dag van het Mecenaat 2019: eerste sprekers bekendgemaakt
De tweede Dag van het Mecenaat vindt plaats op donderdag 21 maart 2019 in het Compagnietheater te Amsterdam. Het thema van dit jaar is Jongeren. Hoe bereik je ze? Hoe hou je ze vast? Maar vooral: hoe blijven ze ook als volwassenen betrokken? De eerste twee sprekers zijn bekend: het Van Gogh Museum en jongerenvereniging Entrée.

Entrée
De eerste spreker van de Dag van het Mecenaat is jongerenvereniging Entrée. Van deze vereniging zijn vooral studenten tussen de 18 en 25 jaar lid. Zij kunnen Het Concertgebouw in Amsterdam met flinke korting bezoeken.
Charlotte Wichers Hoeth en Micha Windgassen van Entrée vertellen hoe zij jonge muziekliefhebbers benadert en (ver)bindt. En een enthousiast lid van de Jongerenraad van Entrée vertelt waarom hij zich inzet voor deze kring van muziekliefhebbers. Van Gogh Museum
Directeur Publiekszaken Milou Halbesma zal vertellen hoe dit internationaal bekende museum nieuwe publieksgroepen bereikt- met 2,2 miljoen bezoekers vorig jaar als resultaat. Focus van de presentatie ligt op het innovatieve project Van Gogh Verbindt, waarmee etnische jongeren uitgenodigd worden het museum te bezoeken.
Projectleider Martin van Engel zal toelichten hoe dit in 2017 gestarte traject verloopt en deelt de inzichten die de impactmeting door de Erasmus Universiteit oplevert met toehoorders van de Dag van het Mecenaat.
 
Kom dus ook naar Amsterdam op 21 maart en neem een collega mee!
 


 
gerelateerde items