Toon alles (1)

Échte winst: in zeven stappen naar succesvol ondernemen met maatschappelijke impact

29 mei 2017, 10:00
Échte winst: in zeven stappen naar succesvol ondernemen met maatschappelijke impact
Échte winst: in zeven stappen naar succesvol ondernemen met maatschappelijke impact
Échte winst is het boek voor iedereen die resultaat wil bereiken met zijn maatschappelijk initiatief of onderneming. Op sprankelende wijze en met veel prikkelende voorbeelden uit de praktijk geeft Petra Hoogerwerf de lezer handvatten om succesvol te worden. Ze neemt je mee in de wereld van social enterprises, online communities, major donors, non-profitorganisaties, goede doelen, kleine stichtingen en verenigingen, coöperaties, maatschappelijk betrokken ondernemers, fondsen en impact investors. Al deze organisaties zijn op hun eigen manier gericht op het bereiken van échte winst in de samenleving. Hoogerwerf introduceert hiervoor het begrip maatschappelijke-winstorganisaties.
 
U leest hoe u maatschappelijke ambitie formuleert, kiest voor de goede aanpak die zorgt voor daadwerkelijke verandering, financieringsmogelijkheden selecteert en verantwoording doet achteraf. Er zijn veel vraagstukken in de wereld waarin alleen door innovatie en samenwerking échte verandering tot stand kan komen. Een belangrijk onderwerp in dit boek. In zeven overzichtelijke stappen wordt toegelicht hoe u een succesvolle maatschappelijke-winstorganisatie kan worden. 
 
‘Wij vragen onze studenten zich niet af te vragen wat de samenleving voor hen kan doen, maar wat zij voor de samenleving kunnen betekenen. De BV Ik hebben we veranderd in de Coöperatieve vereniging van Wij vanuit het volle besef dat je in onze moderne samenleving een license to produce moet verdienen door verantwoord om te gaan met wat de aarde ons biedt en dit door te geven aan volgende generaties. Je maakt deel uit van een gemeenschap waar je je ook verantwoordelijk voor mag voelen, pas dan genereer je Échte winst! Dit boek biedt een inkijk en een schat aan voorbeelden hoe je dat kunt bereiken. Een aanrader!’
Paul Rüpp, voorzitter college van bestuur Avans Hogeschool.

‘Ondernemen met maatschappelijke impact; dat zou de standaard voor alle bedrijven moeten worden.’
Simone Groenendijk, manager Rabobank Foundation.

'Een moderne managementvisie op organisaties en ondernemingen.' 
Erik Gerritsen, secretaris-generaal Ministerie van Volksgezond, Welzijn en Sport.

‘Een inspirerend boek voor bedrijven die hun rol in de samenleving willen versterken. Een praktische gids op weg naar de Purpose economy’.
Hans van der Loo, auteur managementbestseller ‘Kus de visie wakker’
 
Echte winst
In zeven stappen naar succesvol ondernemen met maatschappelijke impact
Petra Hoogerwerf
ISBN: 9789088507502
256 pagina's
Verschijnt juni 2017
Prijs: € 34.50

Bestel nu Échte winst: In zeven stappen naar succesvol ondernemen met maatschappelijke impact

Dit boek kost €34,50. Vul onderstaand formulier in en click op 'Nu bestellen'. Velden gemarkeerd met een rood streepje zijn verplicht. Verzendkosten binnen Nederland en België bedragen €2,50.
Aantal
Voornaam
Achternaam
Organisatie
BTW-nummer
Adres
Postcode
Plaats
Telefoon
E-mail

 
gerelateerde items