Echt feeknieuws

6 april 2017, 06:00
Echt feeknieuws
Echt feeknieuws
Even het feeknieuws van deze week met u doornemen.
 
Groot alarm: een enorm datalek bij de Postcode Loterij! Paniek in de hut. En volkomen terecht, ze mogen alles van me weten: mijn bankgegevens, de code van mijn pinpas, mijn medische dossier, mijn reclasseringstraject… maar mijn postcode? Dus die ligt nu pontificaal op straat? Is niets dan meer privé of heilig in dit land?
 
Dan: op 12 april wordt een Manifest namens de filantropiesector aangeboden aan het parlement door Johnny de Mol. Wie is De Mol? Johnny! Johnny is gevraagd omdat hij zo spontaan kan omgaan met mensen met een verstandelijke beperking. Ideaal dus om een rapport te laten overhandigen aan volksvertegenwoordigers. Ik zou zeggen: als Johnny verhinderd is, kunnen we ook nog die sympathieke jongen van het programma Mindfuck vragen. Of beter nog: Paul de Leeuw om de Kwis te doen die ik vorige week voorstelde.
 
Het nieuwste rapport over geven in Nederland - niet te verwarren met het CPB-rapport ‘Overgeven in Nederland’ over gesjoemel met de houdbaarheidsdatum van vanillevla - wordt op 20 april gepresenteerd. Waren de uitkomsten bij vorige edities net zo voorspelbaar als de Noord-Koreaanse verkiezingen, nu wordt er klifhangerig gehijgd dat er spectaculaire cijfers aan zitten te komen. Laat me eens raden welke onderzoekskundige vondsten ons te wachten staan:
  • Nummer 42 in de Amalia van Solmslaan in Aerdenhout is goed voor 98% van alle giften (het zogenoemde Pareto-principe);
  • er wordt weer méér nagelaten in Nederland, maar niemand weet hoeveel, laat staan door wie en waarom; Nederland is dus niet alleen een gul, maar ook zeer nalatig land;
  • alleen een vast salaris kan het vrijwilligerswerk op termijn nog redden;
  • de hah-collecte blijkt opeens weer hip, zij het in combinatie met een stroomstootwapen;
  • de Gouden Eeuw van de filantropie wordt afgewaardeerd naar koper;
  • dode donateurs responderen significant minder bij straatwerving;
  • het profiel van de ideale donateur blijkt bijna identiek aan dat van Bill Gates;
  • bedrijven geven het liefst aan sport in verband met de gratis seizoenskaart;
  • het is nu eindelijk bekend wie de strijkstok heeft.
 
Volgende keer weer echt feeknieuws.
 
gerelateerde items