Duurzame douche winnaar Postcode Lottery Green Challenge

22 september 2011
Nieuws | | (Social) Impact


AMSTERDAM (22 september) - De Postcode Lottery Green Challenge 2011 is gewonnen door de Australiër Nick Christy. Zijn duurzame uitvinding ‘Water Recycling Shower' leverde hem € 500.000,- prijzengeld op.


Douchen en recyclen

De Water Recycling Shower is een douche die 70% op water, kosten en energie bespaart. De douche hergebruikt water op een hygiënische manier en verwarmt het water pas vlak voor het de douchekop uitkomt. De runner-up prijs van € 200.000,- werd toegekend aan de 19-jarige Canadese Eden Full. Zij bedacht SunSaluter, een betaalbaar systeem (10 dollar) van bamboe en metaal dat zonnepanelen met de zon mee laat draaien. Hierdoor wekken deze zonnepanelen 40% meer energie op.


717 inzendingen

De Nationale Postcode Loterij organiseert sinds 2007 jaarlijks de Postcode Lottery Green Challenge, een van de grootste wedstrijden op het gebied van duurzame innovatie. Dit jaar ontving de Nationale Postcode Loterij uit 81 landen 717 inzendingen. Zes daarvan bereikten de finale: twee Nederlanders, een Zweed, een Brit, een Canadees en een Australiër. De winnaars van voorgaande edities zijn inmiddels succesvol met hun innovatieve producten, mede dankzij de publiciteit en het netwerk rondom de Postcode Lottery Green Challenge.