Toon alles (2)

Dura Vermeer gaat samenwerken met UAF

12 november 2015, 00:00
Mardjan Seighali (directeur UAF) en Alfred Boot (directeur P&O Dura Vermeer)
Mardjan Seighali (directeur UAF) en Alfred Boot (directeur P&O Dura Vermeer)
Bouwbedrijf Dura Vermeer gaat een meerjarige samenwerking aan met Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Door het aanbieden van werkervaringsplaatsen, stages en een financiële bijdrage maakt het bedrijf het mogelijk dat er nog meer hoogopgeleide vluchtelingen de arbeidsmarkt kunnen betreden. Op de jaarlijkse bijeenkomst van het UAF voor het bedrijfsleven hebben Mardjan Seighali, directeur van het UAF, en Alfred Boot, directeur P&O van Dura Vermeer, een overeenkomst getekend.
 
Daarnaast maakte de NS, een van de partners van het UAF, bekend dat het bedrijf komend jaar niet vijf, maar tien werkervaringsplaatsen aanbiedt voor hoogopgeleide vluchtelingen. Engelhardt Robbe, CFO van NS: ‘Door onze samenwerking met het UAF helpen we als oer-Hollands bedrijf niet alleen deze groep hoogopgeleide vluchtelingen met het vinden van hun plek in onze samenleving, maar uiteindelijk ook onszelf. Zeker in het huidige tijdsgewricht zou ik iedereen willen oproepen ook te profiteren van de kracht van deze groep.’
 
‘Wees nieuwsgierig en verbreed je horizon’
Mardjan Seighali, directeur van het UAF: ‘Durf te innoveren, wees nieuwsgierig en verbreed je horizon. Daar wordt een bedrijf beter van en dan kunnen op termijn meer ambitieuze, talentvolle vluchtelingen doen wat ze het liefst willen: een nieuw en zelfstandig bestaan opbouwen en een zinvolle bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving.’
Kwetsbare groepen in de samenleving, waaronder afgestudeerde vluchtelingen, krijgen moeilijk toegang tot de arbeidsmarkt. Een beperkte ervaring in de Nederlandse samenleving, de taal en bijvoorbeeld het ontbreken van een Nederlands diploma zorgen voor een flinke achterstandspositie. Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF begeleidt vluchtelingen tijdens hun studie en het zoeken naar werk.
 
Tal van toonaangevende bedrijfspartners
Inmiddels werkt het UAF samen met tal van toonaangevende  bedrijven, zoals Accenture, De Nederlandsche Bank de Nederlandse Spoorwegen, Manpower en Movares. Het UAF begeleidt momenteel ongeveer 400 vluchtelingstudenten naar de arbeidsmarkt. Zeventig procent van deze studenten vindt binnen een jaar een baan op niveau.
 
>> Download het verslag van de bijeenkomst
 
gerelateerde items