Toon alles (1)

Draagzak

26 november 2015, 17:35
Draagvlak of draagzak: that's the question
Draagvlak of draagzak: that's the question
Ook zo benieuwd wat er over zo’n 75.000 organisaties en ca. 1,2 miljoen bestuurders, vrijwilligers en medewerkers besloten wordt door een viertal heren van middelbare leeftijd en een verdwaalde mevrouw in een eentweetje met de overheid? Ik ook niet echt.
 

Uit recent onderzoek blijkt dat vier op de vijf bestuurders in de filantropie en non-profitwereld zelfs nog nooit gehoord hebben van het woord Validatiestelsel. Dat Vlidatiestijfsel gaat al wel over vijf weken van start, by the way, met een Erkenningsregeling. Maar gelukkig is er nu een website om deze Kreuningsregels uit te leggen en kan met terugwerkende kracht gewerkt worden aan ‘draagvlak’, een braakbegrip geleend van politici die ijlings achterwaarts hun megalomane plannen democratisch opsausen.

Gelukkig is er voor bestuurders in onze sector die hier geen zak van snappen een zogenoemde ‘Ingroeiregeling’. Een woord dat dezelfde gevoelsassociaties oproept als de ingroeiende teennagels, waarvoor ik bij de pedicure onder behandeling ben.
Bestuurders van goede doelen: ga dus nu direct naar www.wijkunnenallesuitleggen.nl

Maar beter is het om even een persoonlijk mailtje te sturen naar de voorzitters van de twee goede doelenkoepels die eindverantwoordelijk zijn voor het hele gedoetje: het Fundatiestelsel en de Erker- en Inteeltregeling. De heren die draagvlak moeten werven, Van Rooij (IF) en De Graeff (Goede Doelen Nederland), hebben aangegeven graag de correspondentie met de 75.000 getroffen organisaties persoonlijk te willen afhandelen.
gerelateerde items