Derde editie Turing Nationale Gedichtenwedstrijd

7 juli 2011

AMSTELVEEN (7 juli) - Op 4 juli start de derde editie van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Dit is de eerste nationale poëzieprijs die iedereen kan winnen en voor het eerst kunnen nu ook alle dichters van Vlaanderen meedoen. De prijs voor het beste gedicht bedraagt tienduizend euro en de winnaar maakt kans op publicatie door uitgeverij Augustus en wordt gepubliceerd in literair tijdschrift De Gids.


De Turing Nationale Gedichtenwedstrijd is de jaarlijks terugkerende wedstrijd voor het beste gedicht van het jaar. De jury staat dit jaar onder leiding van Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr en in de jury nemen onder meer dichter Ellen Deckwitz en de Belgische zanger/dichter Mauro Pawlowski plaats. Ambassadeur van de wedstrijd is Gerrit Komrij. Deelname en beoordeling vinden plaats op basis van anonimiteit. Na de grote successen van de afgelopen twee jaar (respectievelijk 16.000 en 10.000 inzendingen), kunnen nu ook dichters uit Vlaanderen meedoen. Inschrijven kan tot 1 november aanstaande via http://www.nationalegedichtenwedstrijd.nl/


Het concept van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd is in Engeland bekend onder de naam National Poetry Competition. De Turing Foundation, opgericht door Pieter en Françoise Geelen uit de beursgang van TomTom, heeft zich voor een periode van vijf jaar verbonden aan de Nationale Gedichtenwedstrijd en doneert in totaal € 250.000,- aan dit project.