De Wet van Deurne

10 april 2014, 04:00
Wie van Holland houdt, houdt van hufterigheid.
Wie van Holland houdt, houdt van hufterigheid.
Deze week op tv de rehabilitatie gezien van Coen van Veenendaal? Pijnlijk voor al die sneue roeptoeters die barbertje zonder enige vorm van proces al hadden opgeknoopt na hun onwaarschijnlijk oninteressante volkstribunaaltjes.
Maar echt pijnlijk? Nou nee. Al die flinke Geen Stijl-types die het liefst anoniem hun drol vol spelvauten in het digitale riool afstorten, laten zich echt niet door feiten voor de voeten lopen.
Het is de Wet van Deurne. Hoe verder je van de plaats delict bent verwijderd, des te brutaler het oordeel en des te hoger de straf. En des te grotesker de cryptofascistische complottheorieën waarin feiten als hinderlijke vliegen worden doodgemept. En dat is een cultuur die wordt gevoed door de vele talkshows waarin je geacht wordt over alles een mening te hebben. Wat vinden Guus Meeuwis en Frans Bauer van het multi-geopolitieke conflict in de Krim? Hoe zou Bonnie St. Claire de ontwikkeling van eigenrichting binnen het Nederlandse strafselsel willen evalueren? Wat vindt Arjan Robben van het laatste bewijs in de multi-snaartheorie op basis van de CERN-proeven?
Beste mensen. Vraag in elk Nederlands café of mensen vooral meer of minder feiten willen om zich voor de voeten te laten lopen.
Dan gaan we dat regelen.

Wilt u een aanklacht indienen tegen ir. Han A. Schuringa bij het OM of heeft u een mening over de Zaak Deurne die wij nog niet gehoord hebben? Klik direct hier.
gerelateerde items