Toon alles (1)

De Nieuwe Mecenas

2 januari 2018, 06:00
De Nieuwe Mecenas
De Nieuwe Mecenas
Met een vooruitziende blik laat Renée Steenbergen in dit boek ruim zestig particuliere gevers aan het woord uit Engeland, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Aan het woord komen onder meer grote gevers als Morris Tabaksblat, Sylvia Tóth en Volkert Doeksen en de verzamelaar-schenker Willem van Dedem. 
 
Steenbergen wijst in De Nieuwe Mecenas al op de conjunctuurgevoeligheid van kunstsponsoring. De door haar geopende discussie over de noodzaak om de financieringsvormen voor cultuur te veranderen en meer particuliere gevers aan te zoeken, is nu des te actueler. Zij schrijft over dit boeiende onderwerp in een heldere en verhalende schrijfstijl en laat direct betrokken aan het woord.
 
Paul Schnabel, directeur van het SCP: ‘De motieven van deze veelal uit het bedrijfsleven afkomstige schenkers - onder wie Sylvia Tóth, Willem van Dedem, Joop van den Ende en Morris Tabaksblat- werpen licht op de vraag hoe er meer particulieren bij cultuur betrokken kunnen worden. Renée Steenbergen besluit haar bevlogen betoog met een reeks prikkelende aanbevelingen ter verbetering van het geefklimaat voor de nieuwe mecenas.’
 
Dit boek brengt voor het eerst alle nieuwe vormen van ondersteuning van kunst en cultuur in kaart. Renée Steenbergen geeft in De Nieuwe Mecenas een fascinerend en voor velen zeker ook verrassend beeld van de geschiedenis en de actualiteit van het kunstmecenaat in Nederland.    
 
Titel: De Nieuwe Mecenas. Cultuur en de terugkeer van het particuliere geld
Auteur: Renée Steenbergen
Verschijningsdatum: 2008, tweede druk 2010
Aantal pagina’s: 223
ISBN: 9789047000433
Prijs: 25,- (excl. verzendkosten)

Bestel nu De Nieuwe Mecenas

Dit boek kost €25,- Vul onderstaand formulier in en click op 'Nu bestellen'. Velden gemarkeerd met een rood streepje zijn verplicht. Verzendkosten binnen Nederland en België bedragen €2,50.
Aantal
Voornaam
Achternaam
Organisatie
BTW-nummer
Adres
Postcode
Plaats
Telefoon
E-mail
Actiecode

 
gerelateerde items