De muur

9 november 2016, 18:00
De muur
De muur
Terwijl de Noorse broederschap nog uitbuikt van het schaterlachen om de Nederlandse Belastingdienst, wil staatssecretaris Dijkhoff van V&J graag 'onderzoeken' of er een 'verbinding' met 'meerwaarde' kan zijn tussen de anbi-regeling van MinFin en de Erkenningsregeling van de sector.
De kans dat Donald Trump zich tot Mexicaan laat naturaliseren is groter dan dat dit een succes kan worden. Waarom?
De fiscus heeft, anders dan Trump, al wél een grote muur laten aanbrengen tussen haar en de rest van de wereld. Dat weet Dijkhoff ook. Daarom is zijn formulering helemaal volgens het Binnenhof Ganzenbord met 10x woordwaarde:
 
Regel 1: werk met 'time frames' of een 'horizon' of anders een 'globaal tijdpad', maar niet met deadlines;
Regel 2: win verder tijd, ga het eerst allemaal 'onderzoeken', want meten is pas over een lange tijd weten;
Regel 3: start een Europese aanbesteding voor een extern onderzoeksbureau;
Regel 4: blijf übervaag, dus spreek niet van een fusie maar gebruik 'verbinding';
Regel 5: stel als voorwaarde: er moet een 'meerwaarde' zijn; keer indien noodzakelijk terug naar regel 2;
Regel 6: onderzoek naar de meerwaarde levert heel veel 'vragen en 'dilemma's' op waardoor de 'vormgeving' - ach wat jammer nou - uit beeld raakt;
Regel 7: kom je alsnog in de put, dan is de noodstop een 'Task Force' om laatste dilemma's op te lossen (wel weer Europees aanbesteden!).
 
Je moet de intelligentie van een fruitvlieg hebben om niet te zien dat ze bij de Belastingdienst het knipplak-rapportje al op het bureau van Wiebes hebben gelegd: 'Na intensief en constructief onderzoek is ons gebleken dat er, gelet op het wettelijke kader, uiteindelijk ook binnen het aanvankelijk uitgezette tijdpad naar de horizon toch onvoldoende verbinding gerealiseerd kan worden, waardoor er helaas sprake is van onvoldoende meerwaarde. Hierdoor is het ook onmogelijk om te zien of de verbinding kan worden vormgegeven.'
 
gerelateerde items