Dag van de filantropie met vol programma

26 april 2012, 08:59

AMSTERDAM (26 april) - Vandaag vindt in het ABN AMRO Auditorium de Dag van de Filantropie plaats met als thema ‘Overheid en filantropie: elkaar kennen, ontmoeten, versterken’.

Particulier filantropisch initiatief keert terug in de verzorgingsstaat. Dit heeft gevolgen voor overheden, voor gemeenten, voor fondsen, voor de sector Filantropie, voor overheidsgefinan­cierde non-profitorganisaties én voor hun onderlinge relaties. Deze thema’s staan vanmiddag op de agenda tijdens de Dag van de Filantropie. Onder leiding van middagvoorzitter Theo Schuyt spreekt Steven van Eijck over SBF en de landelijke overheid. René Bekkers en Elly Mariani van de VU presenteren een vooruitblik naar de gedragseffecten van de Geefwet, gevolgd door Lucas Meijs die spreekt over verandering van het maatschappelijk middenveld.

Overheid en filantropie
Na de pauze komen de overheid en filantropie op lokaal niveau aan bod met als voorbeeld Den Haag. Boudewijn de Blij, directeur van Fonds 1818, spreekt over zijn relatie met de overheid en Herbert Raat, wethouder financiën en onderwijs Amstelveen, vertelt over een lokaal convenant in Amstelveen.

Professionalisering en opleiding
Voor de sector is professionalisering momenteel erg belangrijk. Daarom komen aan het eind van de middag de professionalisering van de sector en de opleidingen Filantropie aan bod, waaronder de Certificering Opleiding Jong Bestuurstalent voor filantropische vermogensfondsen cursussen 2 en 3 met prijsuitreiking van de CB Awards en de diploma-uitreiking HBO aan de studenten van Windesheim.     

gerelateerde items